Кренуо званични лов на бираче

Предизборна кампања за овогодишње опште изборе у БиХ почела је данас и трајаће до 6. октобра Избори су заказани у недјељу 7. октобра. Право на учешће на изборима има 58 партија, а за 518 носилаца мандата на нивоу БиХ, ентитета и кантона у ФБиХ бори се 7. 497 кандидата. Број политичких субјеката пријављених за опште изборе 2018. године је 128, с обзиром на то да учествују и 34 независна кандидата и 36 коалиција.

Република Српска 07.09.2018 | 18:40
Кренуо званични лов на бираче
Од Палате Републике, до Храма Христа Спаситеља. Јутарњом шетњом, а затим јутарњом кафом кандидати Савеза за побједу започели су предизборну кампању. 

''Симболично, јутрос овдје у Бањалуци да видимо како свиће. Ја вјерујем да ће се ова симболика претворити у нашу реалност, да ће наредне 4. године  свитати потпуно другачији дани за разлику од ових који сијају у овом режиму дугих 13 година'', поручио је кандидат СЗП за предсједника РС Вукота Говедарица.



Кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић увјерен је у побједу на октобарским изборима. Навео је и јасне разлике које постоје између њега и његовог противкандидата Милорада Додика.  

  

''Ја желим да Српска буде дио свијета, он ради на томе да Српска буде изолована. Ја желим да се борим аргументима, он се бори увредема'', рекао је кандидат СЗП за српског члана Предсједнишва БиХ Младен Иванић.



''Ја сам убијеђен и сад могу да кажем сигуран у побједу Иванића и Говедарице, да креирамо амбијент гдје ће се цијенити озбиљност, одговорност и стручност'', каже предсједник ПДП Бранислав Бореновић.

Савез за побједу на изборе излази са јасним циљевима. Први дан кампање потписали су уговор са народом. Кажу, вријеме је да сване након октобра и да се будућа власт врати народу.



''До промјене стања може доћи само ако се промејне људи који ће одговорно на прави начин водити РС у наредне 4. године и вратити јој много тога што је изгубљено у социјалном и економско смислу у протеклих 13 година'', каже предсједник НДП Драган Чавић.



Недалеко од Палате РС плакате су залијепили кандидати за предсједника Републике и српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и Милорад Додик. Приоритете су одредили, у побједу су увјерени.



''Сигурна сам да ће ово бити јос једна фаза сигурности и стабилности. Након побједе идемо да засучемо рукаве и да наставимо да радимо'', каже кандидат владајуће коалције за предсједника РС Жељка Цвијановић.



''РС може да иде стабилно искључиво са СНСД-ом. Ми знамо одговоре на многе изазове'', изјавио је након лијепљења предизборног плаката кадндидат владајуће коалције за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик.

У трку за бираче ДНС је кренуо из Бањалуке. Окосницу ДНС-овог програма чине очување РС, економија и запошљавање.



Покрет ''Успјешна Српска'' озваничио је у Бијељини почетак предизборне кампање окупљањем испред просторија странке. Предсједник и чланови Покрета на пут по Српској до свих одбора у општинама и градовима кренули су аутобусом. И социјалисти су кампању почели у Бијељини.



''Имамо књигу захтјева гдје ће наши суграђани уписивати у књигу шта треба урадити у РС да би било боље. Након избора посланици Покрета `Успјешна Српска` ће учинити све да те захтјеве остваре", рекао је предсједник Покрета Успјешна Српска Златко Максимовић.



СДП БИХ кренула је у предизборну кампању симболично испред Палате Републике.

''13 година смо им поклонили живота у РС. Симболично им кажемо да је ово посљедњи дан који поклањамо режиму и Милораду Додику. 30 дана одбројавамо, од 8. октобра Војин Мијатовић. 



Лов на бираче званично је почео. Партије и кандидати ће у наредних мјесеца дана покушати да придобију сваки глас ради освајања што више мандата у парламентима и мјеста за предсједника РС и српског члана Предсједништва БиХ. Сви су данас позвали на фер и коректну кампању без увредљивих ријечи. Међутим, раније кампање су показале да се тог мало ко придржава. 

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

бозе

07.09.2018 16:45

Свапске окупације искрено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа бате!!!!

08.09.2018 05:05

83 посланика у скупштини РС !!! 4 владина хеликоптера и један авион . А све се нема ?

Name

Цвијан Зељковиц

07.09.2018 16:46

ПОД ШАТОРИМА СРПСКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко Ми Удје У Двористе Од Вас Пустам Кера На Њега

07.09.2018 16:46

А ловина су коњи,овце,козе и остала марва која гласа.Нудице посао,запосљавања,асфалт,камионе сљунка па цак и 50 марака за глас.Образа немају а задњици се не боје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.09.2018 16:53

Иваниц је увијек био позадинац у сваком смислу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре се преварио

09.09.2018 08:08

А 7 октобра це бити побједник.

Name

Нострадамус

07.09.2018 17:31

Овај СзП не треба да лови гласове само треба да покупи они које је ова власт растјерала. Сви да изадју на изборе ови на власти неби пресли ни цензус.Народу је доста ових на власти ни Турци нису били гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реадy

07.09.2018 17:49

"идемо да засучемо рукаве и да наставимо да радимо".... А Бисерке, сад би она несто радила. Сути, туко једна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цао

07.09.2018 17:50

Само моткама, И то говњивим. Ови стоку ... "У наредном периоду". Само говњива мотка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоа

07.09.2018 17:52

Ови вадајуци, њима И није бас несто до кампање, дјелују уморни или сморени. Дојадило И исписавати се по народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роб

07.09.2018 18:03

Под хитно отворити Голи Оток

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оди ми дођи ми

07.09.2018 18:37

Може се казати и овако: Почео је лов на посланичке клупе, министарске фотеље, директорске и разне друге енормно много плаћене функције, лов на привилегије..., а све то о трошку грађана. И то није све:током ових мјесец дана, умјесто фер и коректне кампање, можемо очекивати прљаве говоре појединих кандидата, пљување, омаловажавање, говор мржње...Данас су сви обећали фер и коректну кампању, а већ сутра наступа прљави предизборни рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херц

07.09.2018 19:42

Наслов је ИДЕАЛАН......ПОЛИТИЧАРИ---ЛОВЦИ.......НАРОД---- СИТНА ДИВЉАЧ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

08.09.2018 05:08

Народ је тукмек !!! Вјерујј у све сто не би требали .. Везу се за личност а не за планове .. Вазно им је како изгледа ? Ко му је отац био ? И наравно да је Србин 1/1 . Остало није ни битно за њих . Нек се само србује па макар хљеба не имали за јест.