Krenuo zvanični lov na birače

Predizborna kampanja za ovogodišnje opšte izbore u BiH počela je danas i trajaće do 6. oktobra Izbori su zakazani u nedjelju 7. oktobra. Pravo na učešće na izborima ima 58 partija, a za 518 nosilaca mandata na nivou BiH, entiteta i kantona u FBiH bori se 7. 497 kandidata. Broj političkih subjekata prijavljenih za opšte izbore 2018. godine je 128, s obzirom na to da učestvuju i 34 nezavisna kandidata i 36 koalicija.

Republika Srpska 07.09.2018 | 18:40
Krenuo zvanični lov na birače
Od Palate Republike, do Hrama Hrista Spasitelja. Jutarnjom šetnjom, a zatim jutarnjom kafom kandidati Saveza za pobjedu započeli su predizbornu kampanju. 

''Simbolično, jutros ovdje u Banjaluci da vidimo kako sviće. Ja vjerujem da će se ova simbolika pretvoriti u našu realnost, da će naredne 4. godine  svitati potpuno drugačiji dani za razliku od ovih koji sijaju u ovom režimu dugih 13 godina'', poručio je kandidat SZP za predsjednika RS Vukota Govedarica.



Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uvjeren je u pobjedu na oktobarskim izborima. Naveo je i jasne razlike koje postoje između njega i njegovog protivkandidata Milorada Dodika.  

  

''Ja želim da Srpska bude dio svijeta, on radi na tome da Srpska bude izolovana. Ja želim da se borim argumentima, on se bori uvredema'', rekao je kandidat SZP za srpskog člana Predsjednišva BiH Mladen Ivanić.



''Ja sam ubijeđen i sad mogu da kažem siguran u pobjedu Ivanića i Govedarice, da kreiramo ambijent gdje će se cijeniti ozbiljnost, odgovornost i stručnost'', kaže predsjednik PDP Branislav Borenović.

Savez za pobjedu na izbore izlazi sa jasnim ciljevima. Prvi dan kampanje potpisali su ugovor sa narodom. Kažu, vrijeme je da svane nakon oktobra i da se buduća vlast vrati narodu.



''Do promjene stanja može doći samo ako se promejne ljudi koji će odgovorno na pravi način voditi RS u naredne 4. godine i vratiti joj mnogo toga što je izgubljeno u socijalnom i ekonomsko smislu u proteklih 13 godina'', kaže predsjednik NDP Dragan Čavić.



Nedaleko od Palate RS plakate su zalijepili kandidati za predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i Milorad Dodik. Prioritete su odredili, u pobjedu su uvjereni.



''Sigurna sam da će ovo biti jos jedna faza sigurnosti i stabilnosti. Nakon pobjede idemo da zasučemo rukave i da nastavimo da radimo'', kaže kandidat vladajuće koalcije za predsjednika RS Željka Cvijanović.



''RS može da ide stabilno isključivo sa SNSD-om. Mi znamo odgovore na mnoge izazove'', izjavio je nakon lijepljenja predizbornog plakata kadndidat vladajuće koalcije za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

U trku za birače DNS je krenuo iz Banjaluke. Okosnicu DNS-ovog programa čine očuvanje RS, ekonomija i zapošljavanje.



Pokret ''Uspješna Srpska'' ozvaničio je u Bijeljini početak predizborne kampanje okupljanjem ispred prostorija stranke. Predsjednik i članovi Pokreta na put po Srpskoj do svih odbora u opštinama i gradovima krenuli su autobusom. I socijalisti su kampanju počeli u Bijeljini.



''Imamo knjigu zahtjeva gdje će naši sugrađani upisivati u knjigu šta treba uraditi u RS da bi bilo bolje. Nakon izbora poslanici Pokreta `Uspješna Srpska` će učiniti sve da te zahtjeve ostvare", rekao je predsjednik Pokreta Uspješna Srpska Zlatko Maksimović.



SDP BIH krenula je u predizbornu kampanju simbolično ispred Palate Republike.

''13 godina smo im poklonili života u RS. Simbolično im kažemo da je ovo posljednji dan koji poklanjamo režimu i Miloradu Dodiku. 30 dana odbrojavamo, od 8. oktobra Vojin Mijatović. 



Lov na birače zvanično je počeo. Partije i kandidati će u narednih mjeseca dana pokušati da pridobiju svaki glas radi osvajanja što više mandata u parlamentima i mjesta za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH. Svi su danas pozvali na fer i korektnu kampanju bez uvredljivih riječi. Međutim, ranije kampanje su pokazale da se tog malo ko pridržava. 

(BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

boze

07.09.2018 16:45

Svapske okupacije iskreno.

ODGOVORITE
Name

Opa bate!!!!

08.09.2018 05:05

83 poslanika u skupštini RS !!! 4 vladina helikoptera i jedan avion . A sve se nema ?

Name

Cvijan Zeljkovic

07.09.2018 16:46

POD ŠATORIMA SRPSKE

ODGOVORITE
Name

Ko Mi Udje U Dvoriste Od Vas Pustam Kera Na Njega

07.09.2018 16:46

A lovina su konji,ovce,koze i ostala marva koja glasa.Nudice posao,zaposljavanja,asfalt,kamione sljunka pa cak i 50 maraka za glas.Obraza nemaju a zadnjici se ne boje.

ODGOVORITE
Name

Re

07.09.2018 16:53

Ivanic je uvijek bio pozadinac u svakom smislu.

ODGOVORITE
Name

Re se prevario

09.09.2018 08:08

A 7 oktobra ce biti pobjednik.

Name

Nostradamus

07.09.2018 17:31

Ovaj SzP ne treba da lovi glasove samo treba da pokupi oni koje je ova vlast rastjerala. Svi da izadju na izbore ovi na vlasti nebi presli ni cenzus.Narodu je dosta ovih na vlasti ni Turci nisu bili gori.

ODGOVORITE
Name

Ready

07.09.2018 17:49

"idemo da zasučemo rukave i da nastavimo da radimo".... A Biserke, sad bi ona nesto radila. Suti, tuko jedna.

ODGOVORITE
Name

Cao

07.09.2018 17:50

Samo motkama, I to govnjivim. Ovi stoku ... "U narednom periodu". Samo govnjiva motka.

ODGOVORITE
Name

Coa

07.09.2018 17:52

Ovi vadajuci, njima I nije bas nesto do kampanje, djeluju umorni ili smoreni. Dojadilo I ispisavati se po narodu.

ODGOVORITE
Name

Rob

07.09.2018 18:03

Pod hitno otvoriti Goli Otok

ODGOVORITE
Name

Odi mi dođi mi

07.09.2018 18:37

Može se kazati i ovako: Počeo je lov na poslaničke klupe, ministarske fotelje, direktorske i razne druge enormno mnogo plaćene funkcije, lov na privilegije..., a sve to o trošku građana. I to nije sve:tokom ovih mjesec dana, umjesto fer i korektne kampanje, možemo očekivati prljave govore pojedinih kandidata, pljuvanje, omalovažavanje, govor mržnje...Danas su svi obećali fer i korektnu kampanju, a već sutra nastupa prljavi predizborni rat.

ODGOVORITE
Name

Herc

07.09.2018 19:42

Naslov je IDEALAN......POLITIČARI---LOVCI.......NAROD---- SITNA DIVLJAČ.....

ODGOVORITE
Name

Ime

08.09.2018 05:08

Narod je tukmek !!! Vjerujj u sve sto ne bi trebali .. Vezu se za ličnost a ne za planove .. Vazno im je kako izgleda ? Ko mu je otac bio ? I naravno da je Srbin 1/1 . Ostalo nije ni bitno za njih . Nek se samo srbuje pa makar hljeba ne imali za jest.