Кеита: Зовем маму прије сваког меча!

Да ме охрабри! Молим се и за своју и за противничку екипу! Ливерпул представио једно од великих појачања које је довео овога лета.

Фудбал 09.09.2018 | 22:30
Кеита: Зовем маму прије сваког меча!
Наби Кеита је једно од интересантнијих имена које навијачи Ливерпула могу да виде од ове сезоне, а зато су Редси одлучили да допусте навијачима из свих делова света да поставе питање Кеити. Било је ту свега и свачега. Од надимка, преко омиљене хране, до највећег блама.

Кренимо редом…

Ко боље ђуска, ти или Садио Мане?

"Ја. Зашто? Зато што сам клинац одрастао у Гвинеји. Увек смо волели да играмо а ја сам неко ко много воли музику".

Која је твоја највећа врлина као фудбалера?

"Најважније ми је да сваког викенда изађем на терен са саиграчима и победим, то ми даје велико задовољство. Није за мене најважније да дајем голове. Као везиста имам посао да одузимам лопте и да их дајем нападачима. Да им креирам шансе да постижу голове".

Које три ствари би понео на пусто острво?

"Понео бих малу лопту како бих је пимповао около и забављао се. Можда повео пријатеља? А, не смем људе да поведем, тако? Понео бих лопту и ваљало би да тамо буде теретана да будем у форми. Можда и мали чамац да могу да правим путовања око острва".

Имаш ли неке обичаје пред утакмице?

"Прво, пре сваке утакмице позовем маму и разговарам са њом. Она ме доста охрабрује. Касније када изађем на терен кажем кратку молитву за моје саиграче, али и за све на терену, и за противника, да се ништа лоше не догоди, да се нико не повреди. Да, то радим пре сваког меча. Молим се за обе екипе".

Шта планираш да радиш када престанеш да се бавиш фудбалом?

"Тренутни план у глави ми је да се вратим у Гвинеју када се повучем из фудбала и учиним нешто што би помогло клинцима да напредују. Можда и да пронађу свој пут ка игрању у Европи. Као што сам ја урадио".

Омиљена храна?

"Волим салату. Парадајз, краставац и још много добрих ствари које можеш унутра да ставиш. Али, генерално волим да једем много салате".

Ко те највише засмеје?

"Волим комичаре генерално, они ме увек засмеју. Чак и понекад пре утакмице одгледам понеки клип који ме засмеје. Тако се опустим. Волим Кевина Харта".

Кафа или чај?

"Чај, али без млека или лимуна, само чај од нане".

Коју музику слушаш?

"Доста гвинејске музике. Као и америчкој хип-хопа".

Да можеш да позовеш четири особе на вечеру, ко би то био?

"Позвао бих потодицу. Мајку, оца и двојицу браће. Понекад зовем и саиграче. Садио и ја једемо често заједно. Некада и он кува код мене кући".

Који је најбољи савет који си добио?

"Сећам се једног савета мог оца. Када сам изгубио меч рекао ми је да се то догађа и најбољима. Али да морам да наставим даље и да тренирам снажно".

Шта мислиш о енглеском времену?

"Можда доста пада киша, али то је нешто што сам прихватио. Овде сам да играм фудбал, а то што пада киша је само део целе приче. Не можемо то да бирамо".

Какав је осећај када те Клоп загрли?

"Он све грли. Волим га. Он је неко ко свакога једнако третира. Сви играчи су једнаки за њега. Са свима је близак. Чак и са играчима који не играју много. Ако добијеш загрљај после утакмице, то значи да си урадио добар посао".

Сећање из детињства?

"Фудбал на улици. Давао сам много голова. Играли бисмо чим дођемо из школе па док се не смркне".

Највећи блам?

"Било је то у Салцбургу. Увек сам више волео да носим копачке са мном. Али једном сам их заборавио. Срећа па је економ имао још један пар, али је ћутао на тренутак. Презнојио сам се. На крају се испоставило да је имао пар патика за мене. Баш сам био забрнинут. И сви су то видели".

Најтежи противник?

"Када сам играо против Бајерна, Ћаби Алонсо ми је задавао велике муке. Патио сам због њега на терену. Стално је мењао начин игре. Нисам стајао, стално сам трчао. Јако је интелигентан играч".

Да ли знаш да те зову Бејби Кеит? Због начин на који Гоогл преводи твоје име и презиме?

"Не, нисам то знао. Али, пробаћу то, а- ха-ха", рекао је Кеита.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар