Keita: Zovem mamu prije svakog meča!

Da me ohrabri! Molim se i za svoju i za protivničku ekipu! Liverpul predstavio jedno od velikih pojačanja koje je doveo ovoga leta.

Fudbal 09.09.2018 | 22:30
Keita: Zovem mamu prije svakog meča!
Nabi Keita je jedno od interesantnijih imena koje navijači Liverpula mogu da vide od ove sezone, a zato su Redsi odlučili da dopuste navijačima iz svih delova sveta da postave pitanje Keiti. Bilo je tu svega i svačega. Od nadimka, preko omiljene hrane, do najvećeg blama.

Krenimo redom…

Ko bolje đuska, ti ili Sadio Mane?

"Ja. Zašto? Zato što sam klinac odrastao u Gvineji. Uvek smo voleli da igramo a ja sam neko ko mnogo voli muziku".

Koja je tvoja najveća vrlina kao fudbalera?

"Najvažnije mi je da svakog vikenda izađem na teren sa saigračima i pobedim, to mi daje veliko zadovoljstvo. Nije za mene najvažnije da dajem golove. Kao vezista imam posao da oduzimam lopte i da ih dajem napadačima. Da im kreiram šanse da postižu golove".

Koje tri stvari bi poneo na pusto ostrvo?

"Poneo bih malu loptu kako bih je pimpovao okolo i zabavljao se. Možda poveo prijatelja? A, ne smem ljude da povedem, tako? Poneo bih loptu i valjalo bi da tamo bude teretana da budem u formi. Možda i mali čamac da mogu da pravim putovanja oko ostrva".

Imaš li neke običaje pred utakmice?

"Prvo, pre svake utakmice pozovem mamu i razgovaram sa njom. Ona me dosta ohrabruje. Kasnije kada izađem na teren kažem kratku molitvu za moje saigrače, ali i za sve na terenu, i za protivnika, da se ništa loše ne dogodi, da se niko ne povredi. Da, to radim pre svakog meča. Molim se za obe ekipe".

Šta planiraš da radiš kada prestaneš da se baviš fudbalom?

"Trenutni plan u glavi mi je da se vratim u Gvineju kada se povučem iz fudbala i učinim nešto što bi pomoglo klincima da napreduju. Možda i da pronađu svoj put ka igranju u Evropi. Kao što sam ja uradio".

Omiljena hrana?

"Volim salatu. Paradajz, krastavac i još mnogo dobrih stvari koje možeš unutra da staviš. Ali, generalno volim da jedem mnogo salate".

Ko te najviše zasmeje?

"Volim komičare generalno, oni me uvek zasmeju. Čak i ponekad pre utakmice odgledam poneki klip koji me zasmeje. Tako se opustim. Volim Kevina Harta".

Kafa ili čaj?

"Čaj, ali bez mleka ili limuna, samo čaj od nane".

Koju muziku slušaš?

"Dosta gvinejske muzike. Kao i američkoj hip-hopa".

Da možeš da pozoveš četiri osobe na večeru, ko bi to bio?

"Pozvao bih potodicu. Majku, oca i dvojicu braće. Ponekad zovem i saigrače. Sadio i ja jedemo često zajedno. Nekada i on kuva kod mene kući".

Koji je najbolji savet koji si dobio?

"Sećam se jednog saveta mog oca. Kada sam izgubio meč rekao mi je da se to događa i najboljima. Ali da moram da nastavim dalje i da treniram snažno".

Šta misliš o engleskom vremenu?

"Možda dosta pada kiša, ali to je nešto što sam prihvatio. Ovde sam da igram fudbal, a to što pada kiša je samo deo cele priče. Ne možemo to da biramo".

Kakav je osećaj kada te Klop zagrli?

"On sve grli. Volim ga. On je neko ko svakoga jednako tretira. Svi igrači su jednaki za njega. Sa svima je blizak. Čak i sa igračima koji ne igraju mnogo. Ako dobiješ zagrljaj posle utakmice, to znači da si uradio dobar posao".

Sećanje iz detinjstva?

"Fudbal na ulici. Davao sam mnogo golova. Igrali bismo čim dođemo iz škole pa dok se ne smrkne".

Najveći blam?

"Bilo je to u Salcburgu. Uvek sam više voleo da nosim kopačke sa mnom. Ali jednom sam ih zaboravio. Sreća pa je ekonom imao još jedan par, ali je ćutao na trenutak. Preznojio sam se. Na kraju se ispostavilo da je imao par patika za mene. Baš sam bio zabrninut. I svi su to videli".

Najteži protivnik?

"Kada sam igrao protiv Bajerna, Ćabi Alonso mi je zadavao velike muke. Patio sam zbog njega na terenu. Stalno je menjao način igre. Nisam stajao, stalno sam trčao. Jako je inteligentan igrač".

Da li znaš da te zovu Bejbi Keit? Zbog način na koji Googl prevodi tvoje ime i prezime?

"Ne, nisam to znao. Ali, probaću to, a- ha-ha", rekao je Keita.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar