Боатенг: Нисам могао да играм за Њемачку!

Јер увек кажем оно што мислим! „А њима треба неко ко клима главом, ћути и ради шта му се каже“, тврди плејмејкер Сасуола.

Фудбал 09.09.2018 | 21:00
Боатенг: Нисам могао да играм за Њемачку!
Фудбалске станице у каријери Кевина Принца Боатенга су бројне. Побегао је својевремено и из репрезентације Немачке после стажа у свим млађим категоријама, и за разлику од свог полубратаЏерома одбио да игра за сениоре Панцера.

Данас каже да је то била најпаметнија ствар коју је учинио у каријери.

"Ако за нечим не жалим у каријери то је што сам отишао из немачке репрезентације. За мене тамо није било места јер увек кажем оно што мислим, а њима не треба такав тип. Немцима треба неко ко клима главом, ћути и ради шта му се каже", изјавио је плејмејкер Сасуола у интервјуу за Газету дело Спорт. 

Појачање клуба из Емилије објашњава и зашто је изабрао Гану пре Немачке.

"Желео сам да играм за земљу из које сам потекао. Срећан сам због тога, јер ми је играње за ову селекцију помогло да откријем своје корене. То је непроцењива ствар."

У младости је, како каже, правио и грешке.

"Нисам био озбиљан, а нисам имао ни праву околину око себе. Данас је другачије. Кад погледам уназад, мислим да сам могао боље, да сам могао више иако је моја каријера стварно добра."

Највише му је помогао Јирген Клоп.

"У то време био ми је потребан мотиватор, неко ко ће да разговара са мном. Чак и на тежи начин, као отац са сином. А Клоп уме и да отежа човеку живот. Зато га обожавам."

Садашњи тренер у Сасуолу Роберто Де Зерби му даје потпуну слободу.

"То је оно што ми треба на терену. У погледу фудбала ради се о генију. Учи ме сваки пут како да пронађем праву позицију и могу да будем срећан што сам током каријере увек радио с најбољим тренерима", закључио је Кевин Принц Боатенг.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар