Boateng: Nisam mogao da igram za Njemačku!

Jer uvek kažem ono što mislim! „A njima treba neko ko klima glavom, ćuti i radi šta mu se kaže“, tvrdi plejmejker Sasuola.

Fudbal 09.09.2018 | 21:00
Boateng: Nisam mogao da igram za Njemačku!
Fudbalske stanice u karijeri Kevina Princa Boatenga su brojne. Pobegao je svojevremeno i iz reprezentacije Nemačke posle staža u svim mlađim kategorijama, i za razliku od svog polubrataDžeroma odbio da igra za seniore Pancera.

Danas kaže da je to bila najpametnija stvar koju je učinio u karijeri.

"Ako za nečim ne žalim u karijeri to je što sam otišao iz nemačke reprezentacije. Za mene tamo nije bilo mesta jer uvek kažem ono što mislim, a njima ne treba takav tip. Nemcima treba neko ko klima glavom, ćuti i radi šta mu se kaže", izjavio je plejmejker Sasuola u intervjuu za Gazetu delo Sport. 

Pojačanje kluba iz Emilije objašnjava i zašto je izabrao Ganu pre Nemačke.

"Želeo sam da igram za zemlju iz koje sam potekao. Srećan sam zbog toga, jer mi je igranje za ovu selekciju pomoglo da otkrijem svoje korene. To je neprocenjiva stvar."

U mladosti je, kako kaže, pravio i greške.

"Nisam bio ozbiljan, a nisam imao ni pravu okolinu oko sebe. Danas je drugačije. Kad pogledam unazad, mislim da sam mogao bolje, da sam mogao više iako je moja karijera stvarno dobra."

Najviše mu je pomogao Jirgen Klop.

"U to vreme bio mi je potreban motivator, neko ko će da razgovara sa mnom. Čak i na teži način, kao otac sa sinom. A Klop ume i da oteža čoveku život. Zato ga obožavam."

Sadašnji trener u Sasuolu Roberto De Zerbi mu daje potpunu slobodu.

"To je ono što mi treba na terenu. U pogledu fudbala radi se o geniju. Uči me svaki put kako da pronađem pravu poziciju i mogu da budem srećan što sam tokom karijere uvek radio s najboljim trenerima", zaključio je Kevin Princ Boateng.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar