Блеки - сљедећа звијезда српског фудбала!

Јувентус, Интер, Манчестер Јунајтед, Бајерн, Атлетико…! Фиорентина ставила рампу јер је интелигентно проценила да у тиму има благо.

Фудбал 11.09.2018 | 00:00
Блеки - сљедећа звијезда српског фудбала!
Прошле сезоне је експлодирао Сергеј Милинковић Савић, а актуелна сезона активира нову српску бомбу на Апенинима  - Николу Миленковића! Више нико на Чизми не сумња да је популарни Блеки следећа велика ствар коју је Србија подарила италијанском фудбалу.

Миленковић је одушевио већ у другом длеу минуле сезоне када је добио шансу и искористио ју је после неколико месеци адаптације. Оно што је наговестио у дебитантској сезони, у овој би могао да прикаже у пуном сјају. После само два кола и две победе талентованог тима Фиорентине, Блеки се у Италији оцењује као један од играча који ће обележити наредно лето на фудбалској пијаци. На сјајне игре се надовезао и еврогол против Кјева.

Још током Мундијала је Чоло Симеоне покушавао да се докопа Сбрина и угради га у дефанзивни бедем Колчоњероса. Нудили су Мадриђани 30.000.000, па 35.000.000 на крају и 40.000.000 евра са СрефаномСавићем укљученим у посао, али у Тоскани су све понуде глатко одбијали. План Атлетика је био да Блеки стасава уз Година, Савића и Хименеза, а да за годину или две преузме позицију стартера и заједно саХименезом формира један од најјачих штоперских тандема у Европи. Ипак, у Фиренци су проценили да није време за продају. И били су у праву.

Јувентус је такође загризао и види нашег Блекија као будућност своје последње линије. Јуве је цело лето тражио штопера, помињали су се Годин,Савић, Де Лихт, на крају се завршило сензационалним повратком Бонућија. Али, Јуве је и даље у игри. Барзаљи наредног лета иде у пензију, Кјелини је такође у годинама, а ни Бонући није баш млад. Ту је Ругани као решење у перспекиви и Блеки би у могао да заједно са њим формира тандем у некој даљој будућности.

Али нису само Атлетико и Јуве загризли за српског репрезентативца.

“Према информацијама којима ја располажем, за Миленковића је постојало јако интересовање Јувентуса и Интера. Онда су оба клуба одустала јер су имали превише дефанзиваца. И даље га желе, али сада је Фиорентина ставила рампу јер је интелигентно проценила да у тиму има једног од најинтересантнијих дефанзиваца Европе”, рекао је у студију Скај Спорта, трансфер експерт Маурицио Компањони.

Али ни ту није крај. Италијански медији пишу и о интересовању Бајерна и Манчестер Јунајтед. Бајерн је у поечтној фази скенирања ситуације и само прати малдог Србина, али Јунајтед би могао да изађе са конкретном понудом. И то већ у јануару! Мурињо је цело лето кукао за штопером, помињали су се ХариМегвајер, Џером Боатенг, Џери Мина, Тоби Алдервајрелд, Хосе Марија Хименез… И на крају нико од њих није дошао.

Директор Вудворд није хтео да изађе у сусрет Мурињу и испоставило се да је то био почетак унутрашњег рата између њих двојице. Ипак, почетак сезоне је показао да је Мурињо био у праву и да је Вудворд погрешио. Јунајтеду је неопхопдан штопер јер Смолинг, Џонс, Баји и Линделеф не уливају поверење. Зато се у јануару очекује нека велика куповина на Олкд Трафорду, а Миленковић је један од кандидата.

Цена? С обзиром да је Виола летос дбила 40.000.000 евра, а да Блекијева вредност расте из меча у меч, сами процените каква је ситуација…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар