Bleki - sljedeća zvijezda srpskog fudbala!

Juventus, Inter, Mančester Junajted, Bajern, Atletiko…! Fiorentina stavila rampu jer je inteligentno procenila da u timu ima blago.

Fudbal 11.09.2018 | 00:00
Bleki - sljedeća zvijezda srpskog fudbala!
Prošle sezone je eksplodirao Sergej Milinković Savić, a aktuelna sezona aktivira novu srpsku bombu na Apeninima  - Nikolu Milenkovića! Više niko na Čizmi ne sumnja da je popularni Bleki sledeća velika stvar koju je Srbija podarila italijanskom fudbalu.

Milenković je oduševio već u drugom dleu minule sezone kada je dobio šansu i iskoristio ju je posle nekoliko meseci adaptacije. Ono što je nagovestio u debitantskoj sezoni, u ovoj bi mogao da prikaže u punom sjaju. Posle samo dva kola i dve pobede talentovanog tima Fiorentine, Bleki se u Italiji ocenjuje kao jedan od igrača koji će obeležiti naredno leto na fudbalskoj pijaci. Na sjajne igre se nadovezao i evrogol protiv Kjeva.

Još tokom Mundijala je Čolo Simeone pokušavao da se dokopa Sbrina i ugradi ga u defanzivni bedem Kolčonjerosa. Nudili su Madriđani 30.000.000, pa 35.000.000 na kraju i 40.000.000 evra sa SrefanomSavićem uključenim u posao, ali u Toskani su sve ponude glatko odbijali. Plan Atletika je bio da Bleki stasava uz Godina, Savića i Himeneza, a da za godinu ili dve preuzme poziciju startera i zajedno saHimenezom formira jedan od najjačih štoperskih tandema u Evropi. Ipak, u Firenci su procenili da nije vreme za prodaju. I bili su u pravu.

Juventus je takođe zagrizao i vidi našeg Blekija kao budućnost svoje poslednje linije. Juve je celo leto tražio štopera, pominjali su se Godin,Savić, De Liht, na kraju se završilo senzacionalnim povratkom Bonućija. Ali, Juve je i dalje u igri. Barzalji narednog leta ide u penziju, Kjelini je takođe u godinama, a ni Bonući nije baš mlad. Tu je Rugani kao rešenje u perspekivi i Bleki bi u mogao da zajedno sa njim formira tandem u nekoj daljoj budućnosti.

Ali nisu samo Atletiko i Juve zagrizli za srpskog reprezentativca.

“Prema informacijama kojima ja raspolažem, za Milenkovića je postojalo jako interesovanje Juventusa i Intera. Onda su oba kluba odustala jer su imali previše defanzivaca. I dalje ga žele, ali sada je Fiorentina stavila rampu jer je inteligentno procenila da u timu ima jednog od najinteresantnijih defanzivaca Evrope”, rekao je u studiju Skaj Sporta, transfer ekspert Mauricio Kompanjoni.

Ali ni tu nije kraj. Italijanski mediji pišu i o interesovanju Bajerna i Mančester Junajted. Bajern je u poečtnoj fazi skeniranja situacije i samo prati maldog Srbina, ali Junajted bi mogao da izađe sa konkretnom ponudom. I to već u januaru! Murinjo je celo leto kukao za štoperom, pominjali su se HariMegvajer, Džerom Boateng, Džeri Mina, Tobi Aldervajreld, Hose Marija Himenez… I na kraju niko od njih nije došao.

Direktor Vudvord nije hteo da izađe u susret Murinju i ispostavilo se da je to bio početak unutrašnjeg rata između njih dvojice. Ipak, početak sezone je pokazao da je Murinjo bio u pravu i da je Vudvord pogrešio. Junajtedu je neophopdan štoper jer Smoling, Džons, Baji i Lindelef ne ulivaju poverenje. Zato se u januaru očekuje neka velika kupovina na Olkd Trafordu, a Milenković je jedan od kandidata.

Cena? S obzirom da je Viola letos dbila 40.000.000 evra, a da Blekijeva vrednost raste iz meča u meč, sami procenite kakva je situacija…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar