Реал Бразил 2020. године!

За 200. 000. 000 евра стиже нова ера. . . ! Флорентино Перез више не јури Галактикосе већ будућу репрезентацију Бразила.

Фудбал 09.09.2018 | 00:05
Реал Бразил 2020. године!
Чудно се нешто збива са Реал Мадридом и Флорентином Перезом последњих година. Није то она трансфер политика на коју смо навикли од Дон Флорентина који је куповао шаком и капом. Само најбоље…

Прошло је више од четири године откако је Перез довео Хамеса Рордигеза као последње галактичко појачање у свом стилу. Чак ни Колумбијац није био та класа попут ранијих Перезових Галактикоса, али је због Мундијала тада био хит на тржишту. Од тада Реал послује и купује као мањи клубови. Опрезно, економично и пре свега гледајући у будућност.

А чини се да Перезова визија Реалове будућности подразумева – фудбалску самбу!

Перез прави будућу репрезентацију Бразила у Мадриду. Није му  пошло за руком да доведе Нејмара, али зато доводи његове наследнике.

Иако смо годинама сведоци чудесних прича о бразилским талентима, стручњаци и скаутинг службе најбољих светских клубова кажу да се тренутна поплава талента не памти у последњих десетак година у Бразилу. Експлодирала је генерација вундеркиндова рођених од 1997. до 2001. године којој се предвиђа велика будућност. Углавном су у питању офанзивни играчи које карактерише оно што актуелним бразилским репрезентативцима недостаје последњих година – права бразилска школа. Али су поред маште и вица у игри, паралелно одгајани по савременим фудбалским правилима и лако могу да се уклопе и пилагоде захтевима модерног европскоиг фудбала.

Зато су богати клубови са Старог континета полудели за младим Бразилцима, а Реал ту предњачи…

Још прошлог лета је Реал померио границе и за 16-годишњег Винисијуса Жуниора платио 45.000.000 евра учинивши га убедљиво најскупљим малолетником у историји фудбала. Оставио га је годину дана да се кали у Фламенгу и да диже публику на ноге. Овог лета се прикључио, напунио 18 година и тренутно је члан Б тима у којем се навикава на нови фудбалски живот.



Док се чекало да Винисијус напуни 18 година и пресели се у Мадрид, Реал је по истом рецепту и за исте паре овог лета уграбио и Родрига Гоеса! Реч је о 17-годишњем нападачу Сантоса којег пореде са Робињом и Нејмаром. Углавном игра на левој страни напада, а брзина и техника су му најјачи адути. Барселона и Ливерпул су дуго важили као фаворити за довођење “новог Нејмара”, а онда се појавио Реал и експресно за 45.000.000 евра завршио трансфер. Родриго је остао попут Винисијуса да сазрева у Бразилу и наредног лета ће се прикљулити Краљевичима.



Али то није све. Реал је озбиљан и у намери да доведе Педра Гиљермеа из Флуминенсеа. Он је центарафор и нешто старији је од Винисијуса и Родрига. Има 21 годину, а требало је да ових дана дебитује за репрезентацију Бразила код Титеа да није повредио колено. Био је на мети Севиље, Роме и Милана, али је остао у Рију. Мадридски Ас јутрос пише да је Реал Мадрид врло озбиљан у намери да заврши трансфер на зиму. Иако откупна клаузула Педра износи 50.000.000 евра, Шпанци се надају да ће завршити посао понудом од 25.000.000 европских новчаница. И Педро би највероватније по доласку био позајмљен неком клубу док се не привикне на европски фудбал.



Ни са Педром није крај. Реал Мадрид се и даље нада трансферу Лукаса Пакете (21). Можда и најталентованијег бразилског фудбалера у овом тренутку. Иако се спекулише да је ПСЖ за зиму уговорио 50.000.000 евра тежак трансфер Фламенгове “десетке”, у Реалу верују да прича није готова. И да ћеПакета попут сваког Бразилца радије доћи у Мадрид него у Париз. Њега жели и Милан. Тандем Леонардо –Кака је већ почео да га убеђује, заинтересовани су и Барселона, манчестерски ривали, Челси, Ливерпул…

“Надам се да ће имати бриљантну каријеру. Велики сам фан твоје леве ноге. Златна је! Већ сам рекао Винисијусу шта мислим о теби. Он долази да игра код нас, надам се да ћеш и ти”, рекао је недавно Реалов бек Марсело у видео поруци Пакети преко друштвених мрежа.  

Пакета је добио и позив у А селекцију, није му потребно каљење и одмах би представљао појачање за Реал.



То су четири огромна талента која би за годину или две могли да буду ударна снага Реала. За неких 150.000.000 до 200.000.000 евра је могуће да их Реал окупи у Мадриду. И добије бразилски темељ за почетак нове ере.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар