Бећирај био на мети Партизана, иде у Израел!

Искусни нападач репрезентације Црне Горе Фатос Бећирај напустио белгијског друголигаша Мехелен и на путу је да нађе нови клуб. Партизан био једна од опција.  Бећираја хтео Партизан, завршио у Израелу! Административне кочнице спречиле трансфер репрезентативца Црне Горе у Хумску.

Фудбал 08.09.2018 | 19:15
Бећирај био на мети Партизана, иде у Израел!
Црногорски фудбалски репрезентативац Фатос Бећирај (30) парафирао је уговор са Макаби Нетањом.

Бећирај је већ договорио сарадњу са израелским прволигашем, али прелазни рок у тој земљи траје до 17. септембра.

За Бећираја се претходних дана интересовао београдски Партизан. Ипак, трансфер није реализован због административних проблема.

Фатос Бећирај иза себе има богату клупску и репрезентативну каријеру. Почео је у Беси, а затим играо за подгоричку Будућност. Бранио је боје загребачког Динама, Чангчун Јатаија, Динамо Минска, Динамо Москве и Мехелена.

За репрезентацију Црне Горе одиграо је 50 утакмица и постигао девет голова.

Уместо Београда, правац Нетања. Искусни црногорски репрезентативац Фатос Бећирај нови је фудбалер Макабија из Нетање, чиме је пропала не баш велика шанса да ове јесени задужи дрес Партизана.

Бећирај је са Израелцима потписао уговор на годину дана, уз опцију продужетка на 12 месеци, чиме је озваничио сарадњу са осмим клубом у каријери и тако ставио тачку на претпоставке да би у наредном периоду могао да заигра за црно-беле.

Искусни нападач представљао је избор шефа струке Парног ваљка, Зорана Мирковића, с којим је сарађивао у селекцији Црне Горе – тад као помоћник Љубиши Тумбаковићу – и цени његове квалИтете, с обзиром да 30-годишњи шпиц осим примарних задатака у нападу може, по потреби, да дејствује и као крило.

Реализација посла, иако је Фатос Бећирај (30) начелно пристао да пређе у Хумску, није ишла глатко. Бар не како на Топчидерском брду прижељкивали. Бећирај је од 31. августа био слободан играч (раскинуо уговор са Мехеленом) и као такав може да потпише за било који клуб у коме прелазни рок и даље траје (на пример, у Чешкој, Израелу). Да је сарадња прекинута 30. јуна и да у међувремену није нашао нову средину, Бећирајби стекао право да заигра и у Србији, чак и после затварања фудбалске пијаце (31. август). Надали су се црно-бели да би Фудбалски савез Србије могао да дозволи потпис, јер је прошле јесени изашао у сусрет Земуну који је тако ангажовао чак два фудбалера, иако њима није истекао уговор, него су из њега изашли током лета.

Како год, Бећирај није желео да чека решење овог административног чвора и потписао је за Израелце. Тако ће Партизан у наставак сезоне ући без планираног освежења, а у нападу ће остати само са две опције,Рикардом Гомешом и Немањом Николићем, с обзиром да је трећи шпиц с којим се ушло у сезону, Огњен Ожеговић, недавно позајмљен Арсеналу из Туле.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар