Bećiraj bio na meti Partizana, ide u Izrael!

Iskusni napadač reprezentacije Crne Gore Fatos Bećiraj napustio belgijskog drugoligaša Mehelen i na putu je da nađe novi klub. Partizan bio jedna od opcija.  Bećiraja hteo Partizan, završio u Izraelu! Administrativne kočnice sprečile transfer reprezentativca Crne Gore u Humsku.

Fudbal 08.09.2018 | 19:15
Bećiraj bio na meti Partizana, ide u Izrael!
Crnogorski fudbalski reprezentativac Fatos Bećiraj (30) parafirao je ugovor sa Makabi Netanjom.

Bećiraj je već dogovorio saradnju sa izraelskim prvoligašem, ali prelazni rok u toj zemlji traje do 17. septembra.

Za Bećiraja se prethodnih dana interesovao beogradski Partizan. Ipak, transfer nije realizovan zbog administrativnih problema.

Fatos Bećiraj iza sebe ima bogatu klupsku i reprezentativnu karijeru. Počeo je u Besi, a zatim igrao za podgoričku Budućnost. Branio je boje zagrebačkog Dinama, Čangčun Jataija, Dinamo Minska, Dinamo Moskve i Mehelena.

Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 50 utakmica i postigao devet golova.

Umesto Beograda, pravac Netanja. Iskusni crnogorski reprezentativac Fatos Bećiraj novi je fudbaler Makabija iz Netanje, čime je propala ne baš velika šansa da ove jeseni zaduži dres Partizana.

Bećiraj je sa Izraelcima potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka na 12 meseci, čime je ozvaničio saradnju sa osmim klubom u karijeri i tako stavio tačku na pretpostavke da bi u narednom periodu mogao da zaigra za crno-bele.

Iskusni napadač predstavljao je izbor šefa struke Parnog valjka, Zorana Mirkovića, s kojim je sarađivao u selekciji Crne Gore – tad kao pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću – i ceni njegove kvalItete, s obzirom da 30-godišnji špic osim primarnih zadataka u napadu može, po potrebi, da dejstvuje i kao krilo.

Realizacija posla, iako je Fatos Bećiraj (30) načelno pristao da pređe u Humsku, nije išla glatko. Bar ne kako na Topčiderskom brdu priželjkivali. Bećiraj je od 31. avgusta bio slobodan igrač (raskinuo ugovor sa Mehelenom) i kao takav može da potpiše za bilo koji klub u kome prelazni rok i dalje traje (na primer, u Češkoj, Izraelu). Da je saradnja prekinuta 30. juna i da u međuvremenu nije našao novu sredinu, Bećirajbi stekao pravo da zaigra i u Srbiji, čak i posle zatvaranja fudbalske pijace (31. avgust). Nadali su se crno-beli da bi Fudbalski savez Srbije mogao da dozvoli potpis, jer je prošle jeseni izašao u susret Zemunu koji je tako angažovao čak dva fudbalera, iako njima nije istekao ugovor, nego su iz njega izašli tokom leta.

Kako god, Bećiraj nije želeo da čeka rešenje ovog administrativnog čvora i potpisao je za Izraelce. Tako će Partizan u nastavak sezone ući bez planiranog osveženja, a u napadu će ostati samo sa dve opcije,Rikardom Gomešom i Nemanjom Nikolićem, s obzirom da je treći špic s kojim se ušlo u sezonu, Ognjen Ožegović, nedavno pozajmljen Arsenalu iz Tule.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar