Са вечере у Италији, на журку у Енглеској!

Маурицио Сари причао о томе како је сазнао за отказ у Наполију и како се осећа по доласку у Челси.

Фудбал 09.09.2018 | 19:00
Са вечере у Италији, на журку у Енглеској!
После три сезоне на клупи Наполија, Маурицио Сари је једне мајске вечери уз пасту и чашу вина сазнао да више није тренер Наполија.

"Вечерао сам са помоћником спортског директора Наполија и разговарали смо о томе да ли да останем у клубу. Укључили смо телевизор и видели Анћелотија у студију председника клуба. Нисам био срећан", открио је Сари у разговору за "Скај".

Уместо њега, Аурелио Де Лаурентис је ангажовао Карла Анћелотија, али није му дуго требало да пронађе нови ангажман. Наследио је сународника Антонија Контеа у Челсију.

"Сада сам у Челсију и срећан сам. Овде је журка, задовољство је доћи на стадион и видети како навијачи у различитим дресовима заједно пију пиво. Овде ми чак и противнички навијачи траже аутограм или да се сликамо", додао је Сари.

Током три сезоне у клубу из родног града, 59-годишњи стратег је сваки пут успевао да пласира тим међу прва три у Серији А, а прошле се до пред крај борио са Јувентусом за прво место.

Каже да је имао мотив да остане...

"Не знам зашто нисам и даље у Наполију. Имао сам много мотива да останем тамо, али и понеку сумњу. Председник се претварао, желео је да потпишем уговор са откупном клаузулом која истиче 31. маја, а потписали су уговор са Анћелотијем 21. маја", рекао је Сари, али и додао да је упркос растанку, захвалан председнику Аурелију Де Лаурентису.

"Пружио ми је прилику да тренирам екипу која ми је у срцу", навео је Сари.

Италијански стратег је одлично почео у Премијер лиги, пошто је Челси победио у све четири утакмице ове сезоне, па дели водећу позицију са Ливерпулом и Вотфордом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар