Sa večere u Italiji, na žurku u Engleskoj!

Mauricio Sari pričao o tome kako je saznao za otkaz u Napoliju i kako se oseća po dolasku u Čelsi.

Fudbal 09.09.2018 | 19:00
Sa večere u Italiji, na žurku u Engleskoj!
Posle tri sezone na klupi Napolija, Mauricio Sari je jedne majske večeri uz pastu i čašu vina saznao da više nije trener Napolija.

"Večerao sam sa pomoćnikom sportskog direktora Napolija i razgovarali smo o tome da li da ostanem u klubu. Uključili smo televizor i videli Anćelotija u studiju predsednika kluba. Nisam bio srećan", otkrio je Sari u razgovoru za "Skaj".

Umesto njega, Aurelio De Laurentis je angažovao Karla Anćelotija, ali nije mu dugo trebalo da pronađe novi angažman. Nasledio je sunarodnika Antonija Kontea u Čelsiju.

"Sada sam u Čelsiju i srećan sam. Ovde je žurka, zadovoljstvo je doći na stadion i videti kako navijači u različitim dresovima zajedno piju pivo. Ovde mi čak i protivnički navijači traže autogram ili da se slikamo", dodao je Sari.

Tokom tri sezone u klubu iz rodnog grada, 59-godišnji strateg je svaki put uspevao da plasira tim među prva tri u Seriji A, a prošle se do pred kraj borio sa Juventusom za prvo mesto.

Kaže da je imao motiv da ostane...

"Ne znam zašto nisam i dalje u Napoliju. Imao sam mnogo motiva da ostanem tamo, ali i poneku sumnju. Predsednik se pretvarao, želeo je da potpišem ugovor sa otkupnom klauzulom koja ističe 31. maja, a potpisali su ugovor sa Anćelotijem 21. maja", rekao je Sari, ali i dodao da je uprkos rastanku, zahvalan predsedniku Aureliju De Laurentisu.

"Pružio mi je priliku da treniram ekipu koja mi je u srcu", naveo je Sari.

Italijanski strateg je odlično počeo u Premijer ligi, pošto je Čelsi pobedio u sve četiri utakmice ove sezone, pa deli vodeću poziciju sa Liverpulom i Votfordom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar