ЛН - Роби: Ирци су мотивисани и желе добар резултат!

Селектор репрезентације БиХ упркос проблемима са повредама у задњој линији очекује добар резултат у Белфасту.

Фудбал 07.09.2018 | 20:45
ЛН - Роби: Ирци су мотивисани и желе добар резултат!
Роберт Просинечки данас је на стадиону "Виндзор Парк" у Белфасту одржао конференцију за медије на којој је говорио о предстојећој утакмици између Сјеверне Ирске и БиХ у оквиру Лиге нација.

Дарко Тодоровић је три жута картона зарадио играјући за У21 селекцију, а у табору "Змајева" су се надали да та суспензија неће важити за меч Лиге нација, али ипак то није случај па ће играч Салцбурга морати да паузира један меч.

"Из УЕФА су прво јавили да може, па су онда ипак јавили да не може конкурисати за утакмицу са Сјеверном Ирском. Имамо алтернативу, али смо дефицитарни у одбрани због изненадних повреда неких играча. Ови који су ту спремни су да изађу сутра на терен и одиграју добру утакмицу", рекао је Просинечки.

Бојан Настић ће играти једино ако буде било апсолутно неопохдно.

"Гледам више ове који су здрави, више размишљам о алтернативи. Ћивић се опоравио и наступиће, а Настић има проблема. Истина је да ће бити у конкуренцији, али ћемо видјети да ли ће нам требати. Пробат ћемо без њега како би се опоравио за Аустрију", рекао је селектор и наставио о саставу који ће играти сутра.

"Нисам у недоумици, знам ко ће играти. На претходним утакмицама смо добро изгледали, с правом можемо размишљати о томе да ћемо добро одиграти. Имамо добру и квалитетну репрезентацију, желимо се на прави начин представити на званичној утакмици. Циљ нам је да будемо први у групи Лиге нација и да и ту имамо шансу за пласман на Европско првенство ако нешто пође по злу", додао је популарни Роби.

Селектор је истакао да Сјеверна Ирска има квалитетан тим који је дужио период на окупу.

"Дисциплиновани су и мало им је недостајало да се пласирају на Свјетско првенство. Сигурно је да су мотивисани и да желе направити добар резултат",закључио је Просинечки.

На питања новинара одговараје и Ервин Зукановић који очекује тежак меч у Белфасту.

"Анализирали смо сутрашњег противника и ради се о агресивној екипи. Морамо бити сконцентрисани цијелу утакмицу. Незгодна су екипа, али много тога ће да зависи од нас. Ако ми будемо прави остварићемо повољан резултат", закључио је Зукановић.

Након пресс конференције Змајеви су отишли на службени тренинг, а сутра од 15 часова играју против Сјеверне Ирске.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар