LN - Robi: Irci su motivisani i žele dobar rezultat!

Selektor reprezentacije BiH uprkos problemima sa povredama u zadnjoj liniji očekuje dobar rezultat u Belfastu.

Fudbal 07.09.2018 | 20:45
LN - Robi: Irci su motivisani i žele dobar rezultat!
Robert Prosinečki danas je na stadionu "Vindzor Park" u Belfastu održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o predstojećoj utakmici između Sjeverne Irske i BiH u okviru Lige nacija.

Darko Todorović je tri žuta kartona zaradio igrajući za U21 selekciju, a u taboru "Zmajeva" su se nadali da ta suspenzija neće važiti za meč Lige nacija, ali ipak to nije slučaj pa će igrač Salcburga morati da pauzira jedan meč.

"Iz UEFA su prvo javili da može, pa su onda ipak javili da ne može konkurisati za utakmicu sa Sjevernom Irskom. Imamo alternativu, ali smo deficitarni u odbrani zbog iznenadnih povreda nekih igrača. Ovi koji su tu spremni su da izađu sutra na teren i odigraju dobru utakmicu", rekao je Prosinečki.

Bojan Nastić će igrati jedino ako bude bilo apsolutno neopohdno.

"Gledam više ove koji su zdravi, više razmišljam o alternativi. Ćivić se oporavio i nastupiće, a Nastić ima problema. Istina je da će biti u konkurenciji, ali ćemo vidjeti da li će nam trebati. Probat ćemo bez njega kako bi se oporavio za Austriju", rekao je selektor i nastavio o sastavu koji će igrati sutra.

"Nisam u nedoumici, znam ko će igrati. Na prethodnim utakmicama smo dobro izgledali, s pravom možemo razmišljati o tome da ćemo dobro odigrati. Imamo dobru i kvalitetnu reprezentaciju, želimo se na pravi način predstaviti na zvaničnoj utakmici. Cilj nam je da budemo prvi u grupi Lige nacija i da i tu imamo šansu za plasman na Evropsko prvenstvo ako nešto pođe po zlu", dodao je popularni Robi.

Selektor je istakao da Sjeverna Irska ima kvalitetan tim koji je dužio period na okupu.

"Disciplinovani su i malo im je nedostajalo da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo. Sigurno je da su motivisani i da žele napraviti dobar rezultat",zaključio je Prosinečki.

Na pitanja novinara odgovaraje i Ervin Zukanović koji očekuje težak meč u Belfastu.

"Analizirali smo sutrašnjeg protivnika i radi se o agresivnoj ekipi. Moramo biti skoncentrisani cijelu utakmicu. Nezgodna su ekipa, ali mnogo toga će da zavisi od nas. Ako mi budemo pravi ostvarićemo povoljan rezultat", zaključio je Zukanović.

Nakon press konferencije Zmajevi su otišli na službeni trening, a sutra od 15 časova igraju protiv Sjeverne Irske.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar