"Да сам дао гол, можда не бисмо били прваци свијета"!

Француски фудбалер Оливије Жиру на Мундијалу у Русији није постигао ниједан погодак и каже да је можда тако најбоље.

Фудбал 11.09.2018 | 12:45
"Да сам дао гол, можда не бисмо били прваци свијета"!
Жиру не само да није постигао ниједан гол, већ ниједанпут није шутнуо у оквир гола. Можда не би зувчало толико чудно док се не сетимо да Француз игра нападача.

Француска је ипак, дефанзивним стилом фудбала пуним контри, успела да дође до титуле и епитета шампиона света, победом над Хрватском у великом финалу.

Жируа су једни "прозивали" због очајног голгетерског учинка, док су га други бодрили због сјајних обављених дефанзивних и осталих задатака.

"Био сам мало фрустриран због свега тога, али је титула све то надоместила. Колектив је битнији од индивидуа. Често сам радио неке дефанзивне послове, жртвовао се како би тим одржао предност. Ако тако играте, имате мање снаге у нападу", рекао је Жиру за "Ле Парисиен".

Високи нападач Челсија, а некада Арсенала, каже да нема проблем са тим што се није уписао у листу стрелаца, али додаје и једну занимљиву спекулацију.

"То што нисам дао гол ме не држи будним током ноћи. Људи ме заустављају на улици како би ми рекли да сам био битан. Можда не бисмо били шампиони да сам дао гол. Статистика може да прикаже све, али и ништа што треба. Био сам добар на други начин", додао је Жиру.

Жируова лоша форма, ако се тако може назвати, наставила се и у новој сезони Премијер лиге. У Челсију, под вођством новог менаџер Мауриција Сарија, није члан стартне поставе, а и кад уђе са клупе не игра често. До сада још увек није постигао гол, али јесте забележио асистенцију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар