"Da sam dao gol, možda ne bismo bili prvaci svijeta"!

Francuski fudbaler Olivije Žiru na Mundijalu u Rusiji nije postigao nijedan pogodak i kaže da je možda tako najbolje.

Fudbal 11.09.2018 | 12:45
"Da sam dao gol, možda ne bismo bili prvaci svijeta"!
Žiru ne samo da nije postigao nijedan gol, već nijedanput nije šutnuo u okvir gola. Možda ne bi zuvčalo toliko čudno dok se ne setimo da Francuz igra napadača.

Francuska je ipak, defanzivnim stilom fudbala punim kontri, uspela da dođe do titule i epiteta šampiona sveta, pobedom nad Hrvatskom u velikom finalu.

Žirua su jedni "prozivali" zbog očajnog golgeterskog učinka, dok su ga drugi bodrili zbog sjajnih obavljenih defanzivnih i ostalih zadataka.

"Bio sam malo frustriran zbog svega toga, ali je titula sve to nadomestila. Kolektiv je bitniji od individua. Često sam radio neke defanzivne poslove, žrtvovao se kako bi tim održao prednost. Ako tako igrate, imate manje snage u napadu", rekao je Žiru za "Le Parisien".

Visoki napadač Čelsija, a nekada Arsenala, kaže da nema problem sa tim što se nije upisao u listu strelaca, ali dodaje i jednu zanimljivu spekulaciju.

"To što nisam dao gol me ne drži budnim tokom noći. Ljudi me zaustavljaju na ulici kako bi mi rekli da sam bio bitan. Možda ne bismo bili šampioni da sam dao gol. Statistika može da prikaže sve, ali i ništa što treba. Bio sam dobar na drugi način", dodao je Žiru.

Žiruova loša forma, ako se tako može nazvati, nastavila se i u novoj sezoni Premijer lige. U Čelsiju, pod vođstvom novog menadžer Mauricija Sarija, nije član startne postave, a i kad uđe sa klupe ne igra često. Do sada još uvek nije postigao gol, ali jeste zabeležio asistenciju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar