УЕФА казнила Звезду: Без навијача у Ливерпулу и Паризу!

Црвена звезда неће имати подршку својих навијача на гостовањима у Лиги шампиона против Ливерпула и Пари Сен Жермена, одлучила је УЕФА.

Фудбал 07.09.2018 | 19:20
УЕФА казнила Звезду: Без навијача у Ливерпулу и Паризу!
Звезда без навијача у Паризу и Ливерпулу! Црвеној звезди због казне УЕФА ускраћено да на гостовања у Париз и Ливерпул води навијаче. Црвено-бели морају да плате и 30.000 евра, незванично сазнаје МОНДО. Следи жалба.

Дисциплинска комисија УЕФА казнила је Црвену звезду због улетања њених навијача током меча плеј-офа Лиге шампиона против Салцбурга у Аустрији.

Црвено-бели су у Салцбургу направили историјски успех пред многобројним навијачима, те по завршетку меча масовно улетели на терен, а још и правили бакљаду, ломили инвентар и убацивали предмете у терен.

Звезда је ове сезоне већ једном кажњена, због нереда у Литванији на мечу са Судувом, а ту казну је већ одрадила играњем без гледалаца на "Маракани" у првом мечу плеј-офа против Салцбурга.

Црвено-бели је требало да немају ни навијаче на свом стадиону током прве утакмице Лиге шампиона против Наполија, али је та одлука Дисциплинске комисије УЕФА преиначена.

"Делије" неће моћи да путују на гостовање у Париз 3. октобра ни у Ливерпул три недеље касније, али ће моћи у Напуљ, под условом да навијачи не направе нове нереде који би приморали Европску кућу фудбала да поново казни шампиона Србије.

Поред тога, Црвена звезда ће морати да плати и 30.000 евра казне, али је у овом тренутку најбитније да је избегнута суспензија стадиона "Рајко Митић".

Преко две и по деценије чекала је Црвена звезда да се поново нађе у европској елити. Коначно, овог лета дочекала је пласман у Лигу шампиона.

Али…

Радост која је уследила после елиминације Ред Бул Салцбурга у плеј-офу за елитно европско такмичење, када су навијачи улетели на терен, као и због убацивања тврдих предмета на терен и употребе пиротехнике, скупо је коштала српског првака.

Према незваничним сазнањима МОНДА, црвено-бели неће смети да организовано воде навијаче на два узастопна гостовања, а то су утакмице против Пари сен Жермена у Паризу и Ливерпула на Енфилду.

Дакле, Звезда неће моћи да рачуна на подршку највернијих навијача против, вероватно, два најјача ривала у групи и кандидата за највећи пласман. Уз ову казну, Дисциплинска комисија УЕФА казнила је бившег првака Европе и новчано, тако да ће Звезда морати да уплати 30.000 евра.

На срећу по јединог српског представника у Европи, "дисциплинци" европске "куће фудбала" овај пут нису закључавали стадион "Рајко Митић", иако је постајала бојазан за тако нешто.

Непосредно по пласману Црвене звезде у Лигу шампиона, УЕФА је преполовила казну суспензије стадиона у Љутице Богдана и уместо две утакмице пред празним трибинама, она је смањена на једну. Тај меч је шампион Србије одрадио управо против РБ Салцбурга.

Црвена звезда ће се жалити на одлуку УЕФА и покушаће преко свог правног тима да и ову казну Дисциплинске комисије УЕФА ублажи.

Утакмице Звезде у Лиги шампиона, као и све мечеве елитног клупског такмичења, моћи ћете ове сезоне да гледате на ТВ Арена спорт.

Црвено-бели 15. септембра дочекују Наполи (21.00, пренос ТВ Арена спорт), затим 3. октобра гостује на "Парку принчева" у Паризу, а 24. октобра на "Енфилд роуду" у Ливерпулу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар