UEFA kaznila Zvezdu: Bez navijača u Liverpulu i Parizu!

Crvena zvezda neće imati podršku svojih navijača na gostovanjima u Ligi šampiona protiv Liverpula i Pari Sen Žermena, odlučila je UEFA.

Fudbal 07.09.2018 | 19:20
UEFA kaznila Zvezdu: Bez navijača u Liverpulu i Parizu!
Zvezda bez navijača u Parizu i Liverpulu! Crvenoj zvezdi zbog kazne UEFA uskraćeno da na gostovanja u Pariz i Liverpul vodi navijače. Crveno-beli moraju da plate i 30.000 evra, nezvanično saznaje MONDO. Sledi žalba.

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Crvenu zvezdu zbog uletanja njenih navijača tokom meča plej-ofa Lige šampiona protiv Salcburga u Austriji.

Crveno-beli su u Salcburgu napravili istorijski uspeh pred mnogobrojnim navijačima, te po završetku meča masovno uleteli na teren, a još i pravili bakljadu, lomili inventar i ubacivali predmete u teren.

Zvezda je ove sezone već jednom kažnjena, zbog nereda u Litvaniji na meču sa Suduvom, a tu kaznu je već odradila igranjem bez gledalaca na "Marakani" u prvom meču plej-ofa protiv Salcburga.

Crveno-beli je trebalo da nemaju ni navijače na svom stadionu tokom prve utakmice Lige šampiona protiv Napolija, ali je ta odluka Disciplinske komisije UEFA preinačena.

"Delije" neće moći da putuju na gostovanje u Pariz 3. oktobra ni u Liverpul tri nedelje kasnije, ali će moći u Napulj, pod uslovom da navijači ne naprave nove nerede koji bi primorali Evropsku kuću fudbala da ponovo kazni šampiona Srbije.

Pored toga, Crvena zvezda će morati da plati i 30.000 evra kazne, ali je u ovom trenutku najbitnije da je izbegnuta suspenzija stadiona "Rajko Mitić".

Preko dve i po decenije čekala je Crvena zvezda da se ponovo nađe u evropskoj eliti. Konačno, ovog leta dočekala je plasman u Ligu šampiona.

Ali…

Radost koja je usledila posle eliminacije Red Bul Salcburga u plej-ofu za elitno evropsko takmičenje, kada su navijači uleteli na teren, kao i zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren i upotrebe pirotehnike, skupo je koštala srpskog prvaka.

Prema nezvaničnim saznanjima MONDA, crveno-beli neće smeti da organizovano vode navijače na dva uzastopna gostovanja, a to su utakmice protiv Pari sen Žermena u Parizu i Liverpula na Enfildu.

Dakle, Zvezda neće moći da računa na podršku najvernijih navijača protiv, verovatno, dva najjača rivala u grupi i kandidata za najveći plasman. Uz ovu kaznu, Disciplinska komisija UEFA kaznila je bivšeg prvaka Evrope i novčano, tako da će Zvezda morati da uplati 30.000 evra.

Na sreću po jedinog srpskog predstavnika u Evropi, "disciplinci" evropske "kuće fudbala" ovaj put nisu zaključavali stadion "Rajko Mitić", iako je postajala bojazan za tako nešto.

Neposredno po plasmanu Crvene zvezde u Ligu šampiona, UEFA je prepolovila kaznu suspenzije stadiona u Ljutice Bogdana i umesto dve utakmice pred praznim tribinama, ona je smanjena na jednu. Taj meč je šampion Srbije odradio upravo protiv RB Salcburga.

Crvena zvezda će se žaliti na odluku UEFA i pokušaće preko svog pravnog tima da i ovu kaznu Disciplinske komisije UEFA ublaži.

Utakmice Zvezde u Ligi šampiona, kao i sve mečeve elitnog klupskog takmičenja, moći ćete ove sezone da gledate na TV Arena sport.

Crveno-beli 15. septembra dočekuju Napoli (21.00, prenos TV Arena sport), zatim 3. oktobra gostuje na "Parku prinčeva" u Parizu, a 24. oktobra na "Enfild roudu" u Liverpulu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar