Макаби одустао - "Сума има менталне проблеме"!

Фудбалер Партизана Сејдуба Сума био је на прагу преласка у изралески Макаби Хаифу, али до тог трансфера ипак неће доћи.  Сумин трансфер пропао због менталних проблема?! У први план искочила Звездина бивша жеља!

Фудбал 07.09.2018 | 17:45
Макаби одустао - "Сума има менталне проблеме"!
Разлог су, како пише тамошњи портал "Wалла", ментални проблеми које има Сума, а које је открио Макабијев специјализовани тим.

Сејдуба је прошле сезоне дошао у Партизан за 1,65 милиона евра из Слована, али велику цифру трансфера за српске услове никада није оправдао, те је зато био мета тешких критика навијача и медија.

"Клуб је јуче потврдио да је одустао од Сејдубе Суме и прекинуо сваки контакт са Партизаном. Преговори су окончани јер, како стоје ствари, тим је добио информације да Сума болује од менталних проблема", написано је на изралеском порталу.

Партизан наводно и даље тражи потенцијалну замену за Суму, али и нови дом за гвинејског фудбалера, којем су изгледа дани у Хумској 1 одбројани.

Хоће ли Партизан успети да се реши Сејдубе Суме и његове плате од преко пола милиона евра годишње? Шансе су мале…

Прелазни рок у већини земаља је завршен, али још траје у Израелу. До 17. септембра. А управо је израелски Макаби из Хаифе био заинтересован за Суму. Међутим, то не значи и да ће трансфер бити реализован.

“Могу да потврдим да је Макаби Хаифа заинтересован за Суму и да га жели. Ако се преговори два клуба заврше успешно, у питању ће бити позајмица с правом откупа уговора. Рекао бих да су шансе за трансфер 50 одсто”, рекао је Сумин менаџер за израелске медије пре неколико дана.

Међутим, данашње инфромације гласе да је Макаби одустао од Суме. Један од најпознатијих израелских медија, Вала Спортс јавља да је Макаби јуче прекинуо преговоре са Партизаном и да је "одустао од Суме јер су клупски челници дошли до информација да гвинејски везиста има менталне проблеме"?! И да није способан да се професионално стави на располагање. Никаквих више детаља у тексту нема... 

У међувремену, Макаби је нашао нову мету. Уместо Суме ће покушати да доведе Швајцарца српског порекла Дарка Јевтића из пољског Леха. Јевтић се пре две године стидљиво помињао као жеља Партизана, а пре годину и кусур дана је био озбиљна жеља Црвене звезде и њеног спортског дректора Митра Мркеле. Мешђутим, цена коју је тада поставио Лех је била превелика иако је играч имао жељу да дође на Маракану…

Испоставило се да је пољски клуб направио погрешну процену. Јевтић је од тада у паду форме и цена му је драстично пала. Лех би га сада продао и по троструко маној цени, али питање је да ли Макаби и то може да плати.

Трећа опција је некадашње чудо холандског фудбала Адам Махер. Пропала инвестиција ПСВ Ајндховена је без уговора и на столу има понуде турских клубова и Макабија.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар