Makabi odustao - "Suma ima mentalne probleme"!

Fudbaler Partizana Sejduba Suma bio je na pragu prelaska u izraleski Makabi Haifu, ali do tog transfera ipak neće doći.  Sumin transfer propao zbog mentalnih problema?! U prvi plan iskočila Zvezdina bivša želja!

Fudbal 07.09.2018 | 17:45
Makabi odustao - "Suma ima mentalne probleme"!
Razlog su, kako piše tamošnji portal "Walla", mentalni problemi koje ima Suma, a koje je otkrio Makabijev specijalizovani tim.

Sejduba je prošle sezone došao u Partizan za 1,65 miliona evra iz Slovana, ali veliku cifru transfera za srpske uslove nikada nije opravdao, te je zato bio meta teških kritika navijača i medija.

"Klub je juče potvrdio da je odustao od Sejdube Sume i prekinuo svaki kontakt sa Partizanom. Pregovori su okončani jer, kako stoje stvari, tim je dobio informacije da Suma boluje od mentalnih problema", napisano je na izraleskom portalu.

Partizan navodno i dalje traži potencijalnu zamenu za Sumu, ali i novi dom za gvinejskog fudbalera, kojem su izgleda dani u Humskoj 1 odbrojani.

Hoće li Partizan uspeti da se reši Sejdube Sume i njegove plate od preko pola miliona evra godišnje? Šanse su male…

Prelazni rok u većini zemalja je završen, ali još traje u Izraelu. Do 17. septembra. A upravo je izraelski Makabi iz Haife bio zainteresovan za Sumu. Međutim, to ne znači i da će transfer biti realizovan.

“Mogu da potvrdim da je Makabi Haifa zainteresovan za Sumu i da ga želi. Ako se pregovori dva kluba završe uspešno, u pitanju će biti pozajmica s pravom otkupa ugovora. Rekao bih da su šanse za transfer 50 odsto”, rekao je Sumin menadžer za izraelske medije pre nekoliko dana.

Međutim, današnje infromacije glase da je Makabi odustao od Sume. Jedan od najpoznatijih izraelskih medija, Vala Sports javlja da je Makabi juče prekinuo pregovore sa Partizanom i da je "odustao od Sume jer su klupski čelnici došli do informacija da gvinejski vezista ima mentalne probleme"?! I da nije sposoban da se profesionalno stavi na raspolaganje. Nikakvih više detalja u tekstu nema... 

U međuvremenu, Makabi je našao novu metu. Umesto Sume će pokušati da dovede Švajcarca srpskog porekla Darka Jevtića iz poljskog Leha. Jevtić se pre dve godine stidljivo pominjao kao želja Partizana, a pre godinu i kusur dana je bio ozbiljna želja Crvene zvezde i njenog sportskog drektora Mitra Mrkele. Mešđutim, cena koju je tada postavio Leh je bila prevelika iako je igrač imao želju da dođe na Marakanu…

Ispostavilo se da je poljski klub napravio pogrešnu procenu. Jevtić je od tada u padu forme i cena mu je drastično pala. Leh bi ga sada prodao i po trostruko manoj ceni, ali pitanje je da li Makabi i to može da plati.

Treća opcija je nekadašnje čudo holandskog fudbala Adam Maher. Propala investicija PSV Ajndhovena je bez ugovora i na stolu ima ponude turskih klubova i Makabija.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar