Ђорђевић остао и без момка из Мркоњића, Тодоровића!

Александар Ђорђевић, селектор кошаркаша Србије, не рачуна на Дејана Тодоровића у септембарском прозору квалификација за Светско првенство.  "Орлови" без Тодоровића.  У договору са селектором кошаркаш Мурсије прескочиће септембарски „прозор“ квалификација за Мундобаскет.

Кошарка 07.09.2018 | 17:30
Ђорђевић остао и без момка из Мркоњића, Тодоровића!
Србија тада игра утакмице са Грчком (13. септембар, Крит) и Естонијом (16. септембар, Београд).

Тодоровић је био на скраћеном списку од 16 имена, али његов клуб Мурсија је инситирао да се максимално посвети припремама за нову сезону, тако да је Ђорђевић могао да рачуна на њега тек од 10. Септембра. Селектор је проценио да је касно да се тада прикључи репрезентацији, па ће Тодоровић у дресу Србије бити поново тек у новембру када су утакмице са Израелом и Грчком.

Тодоровић је дебитовао за Србију у квалификацијама за Светско првенство и није одиграо само једну утакмицу против Аустрије.

Најбољу партију пружио је против Грузије у Тбилисију, када је убацио 24 поена, а имао је и пет скокова, те шест асистенција.

Дејан Тодоровић нашао се на скраћеном списку играча на које рачуна селектор Александар Ђорђевић у квалификационим мечевима за Светско првенство у септембру против Грчке и Естоније, али он ипак неће наступати на њима.

Он није у могућности да се прикључи националном тиму до 10. септембра, па је у договору са селектором одлучено да ипак пропусти овај "прозор" квалификација, преноси "Спортски журнал".

Ђорђевић рачуна на кошаркаша Мурсије већ за наредне мечеве квалификација, у новембру, против Израела, и Грчке почетком децембра, будући да је Тодоровић наступао на свим дуелима у овом циклусу, изузев на гостовању у Аустрији.

Најбољу партију пружио је на мечу против Грузије у Тбилисију, када је постигао 24 поена, уз пет скокова и шест асистенција, и остварио индекс корисности 34.

У овом "прозору" квалификација Ђорђевић не може да рачуна ни на Николу Јокића, Милоша Теодосића, Бобана Марјановића, Огњена Кузмића и Стефана Бирчевића.

Србија игра против Грчке 13. септембра у Ираклиону, а три дана касније у Београду угостиће селекцију Естоније.

Србија се у другој рунди квалификација налази у групи Л са Грчком, Израелом, Естонијом, Немачком и Грузијом.

Тренутно је трећа на табели са скором 4-2, иза Немачке и Грчке, које имају максималан учинак.

Ђорђевић за утакмице са Грчком И Естонијом рачуна на следеће играче: Богдан Богдановић (Сакраменто), Немања Бјелица (Сакраменто), Немања Недовић (Армани Милано), Драган Милосављевић (Уникаха), Никола Калинић (Фенербахче), Стефан Јовић (Бајерн), Владимир Лучић (Бајерн), Стеван Јеловац (Бамберг), Марко Симоновић (Зенит), Мирослав Радуљица (Ђангсу Драгонс), Никола Милутинов (Олимпијакос), Василије Мицић (Анадолу Ефес), Алекса Аврамовић (Варезе), Урош Луковић (Морнар), Илија Ђоковић (Борац).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар