Đorđević ostao i bez momka iz Mrkonjića, Todorovića!

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaša Srbije, ne računa na Dejana Todorovića u septembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.  "Orlovi" bez Todorovića.  U dogovoru sa selektorom košarkaš Mursije preskočiće septembarski „prozor“ kvalifikacija za Mundobasket.

Košarka 07.09.2018 | 17:30
Đorđević ostao i bez momka iz Mrkonjića, Todorovića!
Srbija tada igra utakmice sa Grčkom (13. septembar, Krit) i Estonijom (16. septembar, Beograd).

Todorović je bio na skraćenom spisku od 16 imena, ali njegov klub Mursija je insitirao da se maksimalno posveti pripremama za novu sezonu, tako da je Đorđević mogao da računa na njega tek od 10. Septembra. Selektor je procenio da je kasno da se tada priključi reprezentaciji, pa će Todorović u dresu Srbije biti ponovo tek u novembru kada su utakmice sa Izraelom i Grčkom.

Todorović je debitovao za Srbiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i nije odigrao samo jednu utakmicu protiv Austrije.

Najbolju partiju pružio je protiv Gruzije u Tbilisiju, kada je ubacio 24 poena, a imao je i pet skokova, te šest asistencija.

Dejan Todorović našao se na skraćenom spisku igrača na koje računa selektor Aleksandar Đorđević u kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo u septembru protiv Grčke i Estonije, ali on ipak neće nastupati na njima.

On nije u mogućnosti da se priključi nacionalnom timu do 10. septembra, pa je u dogovoru sa selektorom odlučeno da ipak propusti ovaj "prozor" kvalifikacija, prenosi "Sportski žurnal".

Đorđević računa na košarkaša Mursije već za naredne mečeve kvalifikacija, u novembru, protiv Izraela, i Grčke početkom decembra, budući da je Todorović nastupao na svim duelima u ovom ciklusu, izuzev na gostovanju u Austriji.

Najbolju partiju pružio je na meču protiv Gruzije u Tbilisiju, kada je postigao 24 poena, uz pet skokova i šest asistencija, i ostvario indeks korisnosti 34.

U ovom "prozoru" kvalifikacija Đorđević ne može da računa ni na Nikolu Jokića, Miloša Teodosića, Bobana Marjanovića, Ognjena Kuzmića i Stefana Birčevića.

Srbija igra protiv Grčke 13. septembra u Iraklionu, a tri dana kasnije u Beogradu ugostiće selekciju Estonije.

Srbija se u drugoj rundi kvalifikacija nalazi u grupi L sa Grčkom, Izraelom, Estonijom, Nemačkom i Gruzijom.

Trenutno je treća na tabeli sa skorom 4-2, iza Nemačke i Grčke, koje imaju maksimalan učinak.

Đorđević za utakmice sa Grčkom I Estonijom računa na sledeće igrače: Bogdan Bogdanović (Sakramento), Nemanja Bjelica (Sakramento), Nemanja Nedović (Armani Milano), Dragan Milosavljević (Unikaha), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern), Stevan Jelovac (Bamberg), Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Aleksa Avramović (Vareze), Uroš Luković (Mornar), Ilija Đoković (Borac).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar