ЛН: Србија у Литванији - прекретница за уздрмане "Орлове"!

Фудбалери Србије гостују у петак (20. 45) Литванији на старту Групе 4 Лиге Ц у новоформираној Лиги нација.  "Орлове" чека пун стадион у Виљнусу! Фудбалере Србије на гостовању Литванији чека пун национални стадион у Виљнусу.

Фудбал 07.09.2018 | 16:15
ЛН: Србија у Литванији - прекретница за уздрмане "Орлове"!
Биће ово први меч "Орлова" након неуспешног наступа на Светском првенству у Русији.

Међутим, резултат на Мундијалу је најмањи проблем који окружују национални фудбалски тим који у нови циклус креће жестоко уздрман.

Протеклих недеља у центру пажње су биле критике Луке Миливојевића на рачун селектора Младена Крстајића и одговор из ФСС да су капитен Кристал Паласа и његов менаџер покушали да изведу "пуч" у репрезентацији на СП.

Изречено је доста оптужби с обе стране док су фудбалери и селектор покишавали да се концентришу на Литванију. А управо је Литваније преломна тачка у тренутном хаосу, иако се буквално само успутно помиње.

"Треба да се окренемо утакмицама које нас очекују, али радимо посао у коме се носимо са многим стварима. Атмосфера је одлична. Играчи су спремни, добро су радили и ја верујем у њихов квалитет", каже селектор.

С обзиром на Русију и све што се дешава око репрезентације, фудбалска јавност није претерано заинтересована за подршку какву је пружала пре неколило месеци.

Својеврсни "деја ву" са репрезентацијомпрети да у понедељак стадион Партизана буде пуст када Румунија стигне у госте у другом колу (осим ако ФСС не спаси дан акцијом са школарцима).

Управо због тога је битан меч у Виљнусу јер, без обзира на реноме ривала, народ воли победнике па би тријумф у Литванији могао колико-толико опет да пажњу скрене на игру и резултат "Орлова".

Свакако да Србију на Балтику не чека нимало лак посао, у шта смо се неколико пута уверили у релативно новијој историји.

Тога је пре свих највише свестан селектор јер је током његове ере у дресу репрезентације, Србија доживела један од најнеочекиванијих пораза управо у Литванији 2009. године.

"Литванци су доста компактна екипа, много трче и нема сумње да морамо дати максимум како би остварили свој циљ", рекао је Крстајић.

Наш тим истиче и услове у којима ће се играти с обзиром да је подлога ЛФФ стадиона вештачка.

Иако је то све чешћа појава у светском фудбалу, већина играча се ретко сусреће са таквим теренима, што је, примера ради, објаснио и један од наших кључних играча Немања Матић који 7-8 година није играо на вештачкој трави.

Што се тиче поставе Србије коју можемо очекивати у Вилњусу, нема конкретних најава, али селектор Крстајић без много двоумљења истиче да одавно зна стартних 11.

Стога се не очекује превише изненађења у екипи, а од новина у односу на СП у Русији ту ће пре свега бити нов голман, а очекује се Предраг Рајковић, те врло могуће Немања Радоњић на позицији левог крилног играча.

Мозда кључни фактор ће бити одбрамбени квартет који ће Крстајић изабрати, а посебно штоперски тандем с обзиром да нема Бранислава Ивановића, Душка Тошића и "побуњеника" Матије Настасића.

Та неуиграност задње линије ће свакако бити адут домаћина, док ће ударна снага Србије бити нападачки тандем Душан Тадић-Александар Митровић, док је упитан допринос Немање Матића који је и даље ровит.

"Била је то незгодна повреда коју сам вукао неколико месеци, сада је све у реду", уверава звезда Манчестер јунајтеда.

Енигма је Сергеј Милинковић-Савић који се није прославио на СП, а кубури са формом и на старту Серије А.

Поврх свега, Крстајић ће га вероватно опет користити тамо где је далеко безопаснији, у средини терена сувише далеко од нападача, јер се у тој улози очекује Адем Љајић.

"Орлове" чека пун стадион у Виљнусу! Фудбалере Србије на гостовању Литванији чека пун национални стадион у Виљнусу.

"Орлови" играју први меч у новоформираној Лиги нација на ЛФФ стадиону у престоници Литваније.

Из ФС Литваније су проучили да очекују да буде попуњено свих 5.000 места. Дуел Литваније и Србије почиње у 20.45 часова.

Иначе, Литванци праве нов национални стадион капацитета 15.000 седишта.

Ово је трећи сусрет две селекције, а претходна два су имали у квалификацијама за Светско првенство 2010.

Након 3:0 у Београду, "Орлови" су доживели шокантан пораз у Маријампољу са 2:1.

Тада су за обе селекције наступали садашњи селектори, Младен Крстајић за Србију, а Едгарас Јанкаускас за Литванију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар