LN: Srbija u Litvaniji - prekretnica za uzdrmane "Orlove"!

Fudbaleri Srbije gostuju u petak (20. 45) Litvaniji na startu Grupe 4 Lige C u novoformiranoj Ligi nacija.  "Orlove" čeka pun stadion u Viljnusu! Fudbalere Srbije na gostovanju Litvaniji čeka pun nacionalni stadion u Viljnusu.

Fudbal 07.09.2018 | 16:15
LN: Srbija u Litvaniji - prekretnica za uzdrmane "Orlove"!
Biće ovo prvi meč "Orlova" nakon neuspešnog nastupa na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Međutim, rezultat na Mundijalu je najmanji problem koji okružuju nacionalni fudbalski tim koji u novi ciklus kreće žestoko uzdrman.

Proteklih nedelja u centru pažnje su bile kritike Luke Milivojevića na račun selektora Mladena Krstajića i odgovor iz FSS da su kapiten Kristal Palasa i njegov menadžer pokušali da izvedu "puč" u reprezentaciji na SP.

Izrečeno je dosta optužbi s obe strane dok su fudbaleri i selektor pokišavali da se koncentrišu na Litvaniju. A upravo je Litvanije prelomna tačka u trenutnom haosu, iako se bukvalno samo usputno pominje.

"Treba da se okrenemo utakmicama koje nas očekuju, ali radimo posao u kome se nosimo sa mnogim stvarima. Atmosfera je odlična. Igrači su spremni, dobro su radili i ja verujem u njihov kvalitet", kaže selektor.

S obzirom na Rusiju i sve što se dešava oko reprezentacije, fudbalska javnost nije preterano zainteresovana za podršku kakvu je pružala pre nekolilo meseci.

Svojevrsni "deja vu" sa reprezentacijompreti da u ponedeljak stadion Partizana bude pust kada Rumunija stigne u goste u drugom kolu (osim ako FSS ne spasi dan akcijom sa školarcima).

Upravo zbog toga je bitan meč u Viljnusu jer, bez obzira na renome rivala, narod voli pobednike pa bi trijumf u Litvaniji mogao koliko-toliko opet da pažnju skrene na igru i rezultat "Orlova".

Svakako da Srbiju na Baltiku ne čeka nimalo lak posao, u šta smo se nekoliko puta uverili u relativno novijoj istoriji.

Toga je pre svih najviše svestan selektor jer je tokom njegove ere u dresu reprezentacije, Srbija doživela jedan od najneočekivanijih poraza upravo u Litvaniji 2009. godine.

"Litvanci su dosta kompaktna ekipa, mnogo trče i nema sumnje da moramo dati maksimum kako bi ostvarili svoj cilj", rekao je Krstajić.

Naš tim ističe i uslove u kojima će se igrati s obzirom da je podloga LFF stadiona veštačka.

Iako je to sve češća pojava u svetskom fudbalu, većina igrača se retko susreće sa takvim terenima, što je, primera radi, objasnio i jedan od naših ključnih igrača Nemanja Matić koji 7-8 godina nije igrao na veštačkoj travi.

Što se tiče postave Srbije koju možemo očekivati u Vilnjusu, nema konkretnih najava, ali selektor Krstajić bez mnogo dvoumljenja ističe da odavno zna startnih 11.

Stoga se ne očekuje previše iznenađenja u ekipi, a od novina u odnosu na SP u Rusiji tu će pre svega biti nov golman, a očekuje se Predrag Rajković, te vrlo moguće Nemanja Radonjić na poziciji levog krilnog igrača.

Mozda ključni faktor će biti odbrambeni kvartet koji će Krstajić izabrati, a posebno štoperski tandem s obzirom da nema Branislava Ivanovića, Duška Tošića i "pobunjenika" Matije Nastasića.

Ta neuigranost zadnje linije će svakako biti adut domaćina, dok će udarna snaga Srbije biti napadački tandem Dušan Tadić-Aleksandar Mitrović, dok je upitan doprinos Nemanje Matića koji je i dalje rovit.

"Bila je to nezgodna povreda koju sam vukao nekoliko meseci, sada je sve u redu", uverava zvezda Mančester junajteda.

Enigma je Sergej Milinković-Savić koji se nije proslavio na SP, a kuburi sa formom i na startu Serije A.

Povrh svega, Krstajić će ga verovatno opet koristiti tamo gde je daleko bezopasniji, u sredini terena suviše daleko od napadača, jer se u toj ulozi očekuje Adem Ljajić.

"Orlove" čeka pun stadion u Viljnusu! Fudbalere Srbije na gostovanju Litvaniji čeka pun nacionalni stadion u Viljnusu.

"Orlovi" igraju prvi meč u novoformiranoj Ligi nacija na LFF stadionu u prestonici Litvanije.

Iz FS Litvanije su proučili da očekuju da bude popunjeno svih 5.000 mesta. Duel Litvanije i Srbije počinje u 20.45 časova.

Inače, Litvanci prave nov nacionalni stadion kapaciteta 15.000 sedišta.

Ovo je treći susret dve selekcije, a prethodna dva su imali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010.

Nakon 3:0 u Beogradu, "Orlovi" su doživeli šokantan poraz u Marijampolju sa 2:1.

Tada su za obe selekcije nastupali sadašnji selektori, Mladen Krstajić za Srbiju, a Edgaras Jankauskas za Litvaniju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar