''Рафа је доминирао, а онда је Новак...''

. . . направио једну промену"! Тениски стручњак Крег О'Шенеси открио је како је то Новак Ђоковић променио своју игру како би кренуо да побеђује Рафаела Надала.

Тенис 07.09.2018 | 13:15
''Рафа је доминирао, а онда је Новак...''
О'Шенеси је повремени члан Новаковог тиме и даје му аналитичке информације о његовој игри, његових ривала и свему што српског тенисера занима.

Он верује да је Надал био доминантан над Ђоковићем, али да је Новак 2011. променио један детаљ у својој игри и то је променило све.

"Они пролазе кроз раличите периоде доминације. Погледајте шта је Новак урадио Рафи. Од 2005. до 2010. Рафа је био доминантнији, али је онда Новак почетком 2011. направио једну промену и победио седам узастопних мечева, све у финалима", рекао је О'Шенеси.

Промена коју је Ђоковић направио била је поприлично једноставна, али веома ефективна. 

"Новака је Рафа много 'шетао' због бекхенда. Имао је најбољи форхенд на свету, а Новак, вероватно, најбољи бекхенд. Али, форхенд је јачи од бекхенда, тако да би Рафа консанто играо са много спина и Новака гурао уназад. Новак је направио малу промену тако што је више улазио у терен, 'хватао' бекхенд у пењању и слао га низ линију, те је Рафа одједном играо све више и више бекхенда и стајао у ђус пољу играјући више бекхенда него форхенда", јасан је О'Шенеси. 

Историја је позната – 52. стектакла у режији Ђоковића и Надала, од којих је Србин добио 27, а нови можемо да гледамо јако брзо. 

Новак се у полуфиналу УС опена састаје са Јапанцем Кеијем Нишикоријем и, гледајући форму и приказану игру, тај меч би требало да добије, док ће Рафа имати доста тежи задатак против веома расположеног Аргентинца Хуана Мартина дел Потра, који се намерачио да понови успех из 2009. и освоји нову титулу у Њујорку.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар