''Rafa je dominirao, a onda je Novak...''

. . . napravio jednu promenu"! Teniski stručnjak Kreg O'Šenesi otkrio je kako je to Novak Đoković promenio svoju igru kako bi krenuo da pobeđuje Rafaela Nadala.

Tenis 07.09.2018 | 13:15
''Rafa je dominirao, a onda je Novak...''
O'Šenesi je povremeni član Novakovog time i daje mu analitičke informacije o njegovoj igri, njegovih rivala i svemu što srpskog tenisera zanima.

On veruje da je Nadal bio dominantan nad Đokovićem, ali da je Novak 2011. promenio jedan detalj u svojoj igri i to je promenilo sve.

"Oni prolaze kroz raličite periode dominacije. Pogledajte šta je Novak uradio Rafi. Od 2005. do 2010. Rafa je bio dominantniji, ali je onda Novak početkom 2011. napravio jednu promenu i pobedio sedam uzastopnih mečeva, sve u finalima", rekao je O'Šenesi.

Promena koju je Đoković napravio bila je poprilično jednostavna, ali veoma efektivna. 

"Novaka je Rafa mnogo 'šetao' zbog bekhenda. Imao je najbolji forhend na svetu, a Novak, verovatno, najbolji bekhend. Ali, forhend je jači od bekhenda, tako da bi Rafa konsanto igrao sa mnogo spina i Novaka gurao unazad. Novak je napravio malu promenu tako što je više ulazio u teren, 'hvatao' bekhend u penjanju i slao ga niz liniju, te je Rafa odjednom igrao sve više i više bekhenda i stajao u đus polju igrajući više bekhenda nego forhenda", jasan je O'Šenesi. 

Istorija je poznata – 52. stektakla u režiji Đokovića i Nadala, od kojih je Srbin dobio 27, a novi možemo da gledamo jako brzo. 

Novak se u polufinalu US opena sastaje sa Japancem Keijem Nišikorijem i, gledajući formu i prikazanu igru, taj meč bi trebalo da dobije, dok će Rafa imati dosta teži zadatak protiv veoma raspoloženog Argentinca Huana Martina del Potra, koji se nameračio da ponovi uspeh iz 2009. i osvoji novu titulu u Njujorku.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar