Предсједник је у авиону за Брисел

Председник Александар Вучић у Бриселу ће разговарати само са европским представницима, али не и са косовским председником Хашимом Тачијем, јавио је РТС.

Србија 07.09.2018 | 08:40
Предсједник је у авиону за Брисел
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић није ни потврдио ни негирао ту информацију, већ је рекао да ће Вучић сигурно разговарати са високом представницом ЕУ Федериком Могерини, а да ће о другим састанцима одлучити тамо.

"Председник је у авиону за Брисел. То је важна вест јер се разматрало да ли да иде у Брисел. Ми ћемо учествовати у дијалогу, разговараћемо са Федериком Могерини", рекао је Дачић. 

"Вучић је интелигентан и неће дозволити да се одговорност подели и на Србију. Учествоваћемо у дијалогу у разговору са Могеринијевом да неко не каже да Србија опструира процес", каже Дачи за РТС. 

Додаје да је Вучић суочен са опструкцијом његове посете и са претњама, што показује да се не жели мировни споразум. 

"Очигледно је реч о координираној активности која охрабрује све који су против постизања споразума. Важно је да људи у међународној заједници виде са каквим лудацима имамо посла", сматра министар. 

Каже да се о посети Вучића Космету разговарало синоћ и да постоји политичка и безбедносна раван. 

"Вучић се не боји да иде на Космет и да разговара са нашим народом. У Приштини сматрају да Србија нема права да размишља а камо ли посети Газиводе", сматра Дачић. За данас је заказан састанак Вучића и Тачија, а службе ЕУ су раније саопштиле да се очекује посвећенији рад на постизању дијалога.

(Бета)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

гига

07.09.2018 06:46

Шиптари су јад и биједа човјечанства. Гамад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

07.09.2018 06:57

Јест али ипак добисе дрзава Косово.ЗАлонсо али реално.

Name

Гаврило

07.09.2018 07:08

А вуциц је интелигентан,реце дациц..а ја цу,добро нам досао на отварање болнице,предсједнице интелигентни !

Name

попара

07.09.2018 07:13

Коме ти припадас,када имас такво мисљење о другим.....

Name

Цветак Зановетак

07.09.2018 07:25

Ми Срби смо цвеће.

Name

Ре гига

07.09.2018 07:26

Е тај јад и бједа човјечанства кроје капу Србима у Србији и једном предцеднику забрањују улазак на територију Србије .које онда јад и бједа човјечанствс.Ту јад и бједу су признале 100 свјетсјки земаља и најаче силе..Далеко од тог да их браним али је тако и лудак је Дачић који је и потписао споразум о независности он и Вук Јеремић то су лудаци и свјет зна ко су лудаци.Ова ситуација је баш то што Косово хоче.А за исте менторе играју и Тачи и Вучић..Тако да та јад и бједа се шири полако по Србији а и Македонији.Србијји није јасно да је изгубила рат потписала капитулацију и сад нормално губи територије.Свјесни смо ми свега тога само се правимо да све то невидимо.Немају Албанци никакву пилитику Харадинаја и Тачи су рекли да ини воде Америчку политику и како год и шта год да амери кажу они че урадити тако.Е онда политика Америке и политика и снага Србије у односу на једну и другу је огромна.Рако да се незаваравамо спиновима Вучића и Дачића .Косово и да узме један град а не као што хоче читаво Косово они су опет побједили .А ксмоли оволике територије а Срби че опет славити пораз као побједу ако и добију србске општине а и то је само куртолошки .Сви они кији су на Косову махали заставама и клели се попут исти Вучића Дачића Николића Јеремича Вука Драшкпвића па и Шешеља сад нигдје нема никоји.Овде све јасно опwт сами себе лажемо и да добијемо пар чука и села и то чемо славити као побједу а све остало изгубили.Па само једна приштина вреди као читаво косово а за друго да и не говорим.Па које онда јад и беда ми или они ја мислим ми.

Name

Ре Ре гига

07.09.2018 08:30

Све је тако и глупост стално водити неке разговоре на којим висе губис него добијас.

Name

Ц

07.09.2018 10:17

Цига неваља тако свако је за себе добар.

Name

Гига

07.09.2018 16:13

За ре гига. Лијепо си све описао али што бирекли стари људи: "Одијело не чини човјека" а посебно ако ти га је неко поклонио. Зато су шиптари јад и биједа јер ништа они нису сами створили већ су то добили од Амера за послушност. А најлакше је поклонити нешто што и није твоје. Јад и гамад него шта.

Name

Лагано

07.09.2018 06:48

Рјесење је у демократским процесима без притисака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

07.09.2018 07:28

Ха ха ха.Не засмијавај нас.Косово је изгубљено.Сад це Вуциц као забринут.А Дациц це да подизе тон.

Name

Цј

07.09.2018 11:28

РТРС.ЈЕ.ЦРНО.ЗЛО.У.РС.САМИ.ЛОПОВИ.КРИМИНАЛЦИ

ОДГОВОРИТЕ