Predsjednik je u avionu za Brisel

Predsednik Aleksandar Vučić u Briselu će razgovarati samo sa evropskim predstavnicima, ali ne i sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, javio je RTS.

Srbija 07.09.2018 | 08:40
Predsjednik je u avionu za Brisel
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nije ni potvrdio ni negirao tu informaciju, već je rekao da će Vučić sigurno razgovarati sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, a da će o drugim sastancima odlučiti tamo.

"Predsednik je u avionu za Brisel. To je važna vest jer se razmatralo da li da ide u Brisel. Mi ćemo učestvovati u dijalogu, razgovaraćemo sa Federikom Mogerini", rekao je Dačić. 

"Vučić je inteligentan i neće dozvoliti da se odgovornost podeli i na Srbiju. Učestvovaćemo u dijalogu u razgovoru sa Mogerinijevom da neko ne kaže da Srbija opstruira proces", kaže Dači za RTS. 

Dodaje da je Vučić suočen sa opstrukcijom njegove posete i sa pretnjama, što pokazuje da se ne želi mirovni sporazum. 

"Očigledno je reč o koordiniranoj aktivnosti koja ohrabruje sve koji su protiv postizanja sporazuma. Važno je da ljudi u međunarodnoj zajednici vide sa kakvim ludacima imamo posla", smatra ministar. 

Kaže da se o poseti Vučića Kosmetu razgovaralo sinoć i da postoji politička i bezbednosna ravan. 

"Vučić se ne boji da ide na Kosmet i da razgovara sa našim narodom. U Prištini smatraju da Srbija nema prava da razmišlja a kamo li poseti Gazivode", smatra Dačić. Za danas je zakazan sastanak Vučića i Tačija, a službe EU su ranije saopštile da se očekuje posvećeniji rad na postizanju dijaloga.

(Beta)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

giga

07.09.2018 06:46

Šiptari su jad i bijeda čovječanstva. Gamad.

ODGOVORITE
Name

RE

07.09.2018 06:57

Jest ali ipak dobise drzava Kosovo.ZAlonso ali realno.

Name

Gavrilo

07.09.2018 07:08

A vucic je inteligentan,rece dacic..a ja cu,dobro nam dosao na otvaranje bolnice,predsjednice inteligentni !

Name

popara

07.09.2018 07:13

Kome ti pripadas,kada imas takvo misljenje o drugim.....

Name

Cvetak Zanovetak

07.09.2018 07:25

Mi Srbi smo cveće.

Name

Re giga

07.09.2018 07:26

E taj jad i bjeda čovječanstva kroje kapu Srbima u Srbiji i jednom predcedniku zabranjuju ulazak na teritoriju Srbije .koje onda jad i bjeda čovječanstvs.Tu jad i bjedu su priznale 100 svjetsjki zemalja i najače sile..Daleko od tog da ih branim ali je tako i ludak je Dačić koji je i potpisao sporazum o nezavisnosti on i Vuk Jeremić to su ludaci i svjet zna ko su ludaci.Ova situacija je baš to što Kosovo hoče.A za iste mentore igraju i Tači i Vučić..Tako da ta jad i bjeda se širi polako po Srbiji a i Makedoniji.Srbijji nije jasno da je izgubila rat potpisala kapitulaciju i sad normalno gubi teritorije.Svjesni smo mi svega toga samo se pravimo da sve to nevidimo.Nemaju Albanci nikakvu pilitiku Haradinaja i Tači su rekli da ini vode Američku politiku i kako god i šta god da ameri kažu oni če uraditi tako.E onda politika Amerike i politika i snaga Srbije u odnosu na jednu i drugu je ogromna.Rako da se nezavaravamo spinovima Vučića i Dačića .Kosovo i da uzme jedan grad a ne kao što hoče čitavo Kosovo oni su opet pobjedili .A ksmoli ovolike teritorije a Srbi če opet slaviti poraz kao pobjedu ako i dobiju srbske opštine a i to je samo kurtološki .Svi oni kiji su na Kosovu mahali zastavama i kleli se poput isti Vučića Dačića Nikolića Jeremiča Vuka Draškpvića pa i Šešelja sad nigdje nema nikoji.Ovde sve jasno opwt sami sebe lažemo i da dobijemo par čuka i sela i to čemo slaviti kao pobjedu a sve ostalo izgubili.Pa samo jedna priština vredi kao čitavo kosovo a za drugo da i ne govorim.Pa koje onda jad i beda mi ili oni ja mislim mi.

Name

Re Re giga

07.09.2018 08:30

Sve je tako i glupost stalno voditi neke razgovore na kojim vise gubis nego dobijas.

Name

C

07.09.2018 10:17

Ciga nevalja tako svako je za sebe dobar.

Name

Giga

07.09.2018 16:13

Za re giga. Lijepo si sve opisao ali što birekli stari ljudi: "Odijelo ne čini čovjeka" a posebno ako ti ga je neko poklonio. Zato su šiptari jad i bijeda jer ništa oni nisu sami stvorili već su to dobili od Amera za poslušnost. A najlakše je pokloniti nešto što i nije tvoje. Jad i gamad nego šta.

Name

Lagano

07.09.2018 06:48

Rjesenje je u demokratskim procesima bez pritisaka.

ODGOVORITE
Name

RE

07.09.2018 07:28

Ha ha ha.Ne zasmijavaj nas.Kosovo je izgubljeno.Sad ce Vucic kao zabrinut.A Dacic ce da podize ton.

Name

Cj

07.09.2018 11:28

RTRS.JE.CRNO.ZLO.U.RS.SAMI.LOPOVI.KRIMINALCI

ODGOVORITE