ЛН: 0:0 у Њемачкој, јер Французи имају Ареолу!

Чудесни Ареола спасао шампионе света у Минхену! Фудбалери Немачке и Француске одиграли су без голова у првом мечу групе један Лиге А нације.  Сјајни голман Пари Сен Жермена блистао у првом великом дербију Лиге нација. И учинио га досадним.  Заиграли и велики! И разочарали. . . Ареола једини за памћење! У окршају два последња светска шампиона, истакао се само голман Француске.

Фудбал 06.09.2018 | 23:22
ЛН: 0:0 у Њемачкој, јер Французи имају Ареолу!
"Панцери" одиграли су први меч после очајног издања на Мундијалу, када су као актуелни шампион света елиминисани већ у групној фази.

Током првих 30-так минута није било много узбуђења на "Алијанц арени", а онда је у завршници полувремена виђено неколико шанси.

Хумелс је у 35. минуту запретио голу Француске, а онда су Жиру у 37. и Мбапе у 43. узвратили на другој страни. Мануел Нојер је оба пута фантастично реаговао.

Током другог периода игре гледао се много динамичнији фудбал, међутим мреже су мировале. Гризман је покушао у 61, док је Ареола четири минута касније сјајном интервенцијом спречио Ројса да постигне гол.

До краја меча голман Пари Сен Жермена још неколико пута је нестварним интервенцијама спасао гол и тако сачувао мрежу шампиона света. Први из групе пласираће се у плеј-оф.

Немачка 13. октобра гостује Холандији, док ће Француска за три дана угостити "Орање". Када је реч о Холандији, они су вечерас савладали у пријатељској утакмици Перу са 2:1. Голове за домаће постигао је Депај у 60. и 83. минуту, док је једини стрелац за Перу био Аквино (13).

За почетак Лиге нација - реми два последња светска првака.

Алијанц арена у Минхену није видела превише занимљив меч, којим је видела како изгледају ново УЕФА такмичење и нови власник титуле Мундијала.

Немци су после дебакла на Светском првенству у Русији били мотивисани да сруше моћне "триколоре" и после досадног првог полувремена имали су више шанси за то. Међутим, у свему конкретном их је спречио одлични француски голман Алфонс Ареола.

Резервна опција и Угу Лорису у Француској и Ђанлуиђију Буфону у Пари Сен Жермену показао је да је са 25 година спреман за највећу сцену и велике утакмице. У 65. минуту зауставио је скоком из места одлични ударац Марка Ројса, а потом је "скидао" и покушаје Матса Хумелса у 72. минуту и Матијаса Гинтера три минута касније, после корнера.

Искључиво захваљујући Ареолиној инспирацији и знању, не превише заинтересовани "триколори" нису доживели пораз на терену великог противника, у првој утакмици од када су се попели на светски трон.

Следећи меч у оквиру септембарског циклуса у Групи 1 Лиге А одиграће у недељу Французи и вечерас слободни Холанђани.

Елитна група Лиге нација је стартовала разочаравајуће. Два последња светска шампиона Француска и Немачка су разочарали љубитеље фудбала на Алијанц Арени и широм света – 0:0.

Резултат најбоље осликава дешавања на терену Бајерновог стадиона. Две репрезентације препуне звезда су потпуно подбациле. Поготово у првом полувремену... Немци су играли боље, били ближи победи, али се истакао голман Алфонс Ареола који је фанатстично искористио шансу уместо капитена Лориса.

Јоаким Лев је извео чудну формацију Панцера са Марком Ројсом као најистуренијим нападачем (?!) док је Дешан извео скоро исти тим који је освојио Мундијал у Русији. Немци су имали више лопту у ногама, али боље шансе у првих 45 минута су пропустили Французи преко Мбапеа и Жируа.

У другом делу игре је било нешто занимљивије. Немачка је више нападала, Ројс је два пута био надомак гола, али је Ареола фантастичним парадама сачувао светске прваке. Млади голман Пари Сен Жермена је феноменалним интервенцијама заустављао и Хумелса, Гинтера, Милера... Несавладив је био! Имала је и Француска неких солидних покушаја преко Гризмана али је и Нојер био на висини задатака.

Французи и Немци су Лигу нација отворили са по бодом у групи у којој је још и Холандија.

НЕМАЧКА – ХОЛАНДИЈА 0:0
Стадион: Алијанц Арена. Судија: Данијеле Орсато (Италија).

Немачка (4-1-4-1): Нојер – Гинтер, Боатенг, Хумелс, Ридигер – Кимих – Крос, Милер, Горецка (од 66. Гундоган), Вернер – Ројс (од 83. Сане)

Француска (4-2-3-1): Ареола – Павар, Варан, Умтити, Ернандез – Канте, Погба – Мбапе, Гризман (од 80. Фекир), Матуиди (од 86. Толисо) – Жиру (од 66. Дембеле)

Велс је аждаја за ову Ирску! Бомбардери Робертс и Бејл и лукави Рамзи! Велика победа селекције Рајана Гигса, Украјина преко Конопљанке и Зинченка шокирала Чешку.

Фудбалери Велса стартовали су убедљивом победом у Лиги нација (Б), пошто су пред домаћом публиком победили Републику Ирску са 4:1.

Велс је заслужено дошао до тријумфа, а голове су постизали Лоренс (6), Бејл (18), Рамзи (37) и Робертс у 55. минуту. За Ирску стрелац био је Вилијамс у 66. минуту.

Нови почетак за Велс и одмах - гажење! Не, није Велс прегажен, већ се нашао на другој страни те скале. Велс је учешће у Лиги нација отворио убедљивим тријумфом над Републиком Ирском (4:1) и одмах ставио до знања Данској да с овом генерацијом неће бити шале.

Рајан Гигс ништа није препуштао случају, па је на терен стадиона у Кардифу послао готово најјачи састав. Наравно, то је одмах дало резултат. Све је било решено практично до 37. минута, када је на семафору стајао резултат 3:0. Велс је од тог момента практично само одрађивао посао, али и обрадовао гледаоце још једним голом у наставку.

Све је почело већ у 6. минуту када је Том Лоренс одлично искористио промућурно додавање Џоа Алена, утрчао иза леђа противничке одбране и пошаље лопту иза леђа Дарена Рендолфа.

Недуго затим на сцену је ступио Герет Бејл. Била је то његова типична голчина за шпице. Добио је дубинску лопту од Бена Дејвиса, примио је лепо на груди, надриблао ка средини и распалио! Рендолф није ту могао ништа.

Да ће Велс дефинитивно стићи до целог плена било је јасно после гола Арона Рамзија у финишу првог дела, да би тачку на убедљив тријумф ставио Конор Робертс после новог доброг ударца са дистанце, на Бејловуасистенцију.

Пораз гостију ублажио је Шон Вилијамс у 66. минуту после катастрофалне реакције Арона Рамзија испред свог гола и лепог лоб ударца.

Било је занимљиво и у окршају Чешке и Украјине у Ухерском Храдишту, где су гости били бржи од судијске пиштаљке и у последњим тренуцима славили резултатом 2:1.

Листу стрелаца отворио је Патрик Шик пошто је запалио мрежу ударцем из непосредне близине гола, да биЈевхен Конопљанка поравнао резултат у смирај првог дела након помало замршене акције. Шокантну победу гостију донео је Александар Зинченко тек неколико тренутака пре краја сусрета.

У Лиги Ц нација одиграна су два меча групе три. Норвешка је савладала Кипар са 2:0, док је Словенија неочекивано поражена од Бугарске пред својим навијачима.

Норвежане је до тријумфа водио Стефан Јохансон головима у 21. и 43. минуту. У другом мечу групе Бугари су до важна три бода дошли головима Краева у трећем и 59. минуту.

Шоу Божидара Крајева у Љубљани! Гол за шпице и Словенија на коленима! Вече младог бугарског фудбалера, блистао и норвешки везиста Стефан Јохансен против Кипра.

Неће по добром Словенија памтити свој почетак у новоформираној Лиги нација! Екипа Томажа Кавчића претрпела је пораз од Бугарске у Стожицама, уз прави мали шоу који је у Љубљани имао нападач гостију Божидар Крајев – 1:2 (1:1)!

Млади голгетер Мидтјиланда одиграо је вероватно најбољу утакмицу у досадашњој репрезентативној каријери пошто је Змајчекима спаковао два гола и подарио својој нацији прва три бода у новом такмичењу.

Први од та два заиста је био спектакуларан! Играо се тек 3. минут сусрета када је Кирил Десподов одлучио да мало промеша одбрану Словеније, а до лопте је брзо стигао Крајев који није часио часа, већ је распалио по лопти из све снаге и умало пробушио гол Вида Белеца, који је у одсуству Јана Облака и после одласкаСамира Хандановича у пензију добио прилику на гол црти. Реално, није могао много тога.

Словенија је до одласка на велики одмор ипак стигла до поравнања резултата. Нејц Скубич послао је одличну лопту с десног бока у казнени простор, а Миха Зајц био је највиши у скоку, па је његов ударац главом био нерешива енигма за бугарског голмана Илијева Иванова.

Велику радост гостима донео је Крајев непосредно пред истек првог часа игре. Искористио је млади нападач Белецову велику несмотреност, ишчупао му лопту из руку и затресао празну мрежу. Био је то ударац од којег се Словенија није опоравила.

У другој утакмици исте групе Норвешка је била сигурна и на свом терену савладала Кипар резултатом 2:0. Оба гола на мечу постигао је капитен Стефан Јохансен, у 21. и 42. минуту сусрета.

Међу репрезентацијама са најслабијим коефицијентом победу је остварила Македонија на гостовању против Гибралтара, док су Летонија и Андора одиграле без голова.

У дивизији за сиромашне и Македонци делују моћно, а Летонци беспомоћно! Андора освојила бод на гостовању у Риги, голчина Чакветадзеа у победи Грузије над Казахстаном.

Почела је Лига нација и за оне са “најјефтинијим улазницама”.  У тој Д дивизији, репрезентација Македоније оправдала је улогу фаворита у првом колу и као гост победила селекцију Гибралтара са 2:0.

Реално гледано, сваки другачији исход одјекнуо би као права сензација, а Македонци су цео посао на стадиону Викторија завршили већ у првом полувремену.

Епитет играча утакмице, без дилеме, понео је некадашњи фудбалер Црвене звезде Иван Тричковски, пошто је дао и наместио гол. У 19. минуту је затресао противничку мрежу, а 36. минуту проиграо је Егзијана Алиоског који је поставио коначан резултат.

Изненађење у Групи један направила је Андора која је успела да ишчупа реми без голова на гостовању код Летоније у Риги.

Част да одиграју прву утакмицу у новоформираном такмичењу имали су Казахстан и Грузија. Место дуела била је Астана, а гости су славили релативно лако са 2:0.

Иако су домаћи успевали да парирају Грузијцима, гости су били конкретнији и озбиљнији. И у 69. минуту Георги Чакветадзе постигао је историјски, први гол у Лиги нација. И то на какав начин. Послао је праву ракету са ивице казненог простора у десни горњи угао гола Казахстана. Народски речено, скинуо је паучину.

А када домаћи фудбалери нису успели да затресу противничку, урадили су то са својом. У 74. минуту Сергеј Малиј нашао се на погрешном месту у погрешном тренутку, па је аутоголом поставио коначан резултат.

У другој утакмици Групе четири, Јерменија је имала много проблема да савлада Лихтенштајн. Ипак, на крају је на стадиону у Јеревану било 2:1 за домаћина.

Нама добро познати Мауро Пизели довео је Јерменију у вођство у 3о. минуту, али је само три минута касније изједначио Сандро Волфингер.  

Нападали су Јермени у другом полувремену као осице, али нису имали довољно концентрације. Чак је у 69. минуту Хенрик Мкитарјан промашио пенал. Пет минута касније други жути картон и искључење зарадио јеПолверино.

И у 76. минуту јерменски фудбалери коначно су стигли до другог поготка, а стрелац је био Тигран Барсегјан.

Србија наступа у Лиги Ц и први меч ће играти у петак од 20.45 против Литваније. "Орлови" се налазе у групи са Румунијом, Црном Гором и поменутом балтичком земљом.

Парови и резултати септембарског циклуса:

Лига А

Група 1

Немачка - Француска 0:0
Француска - Холандија (недеља, 20.45)

Група 2

Швајцарска - Исланд (субота, 18.00)
Исланд - Белгија (уторак, 20.45)

Група 3

Италија - Пољска (петак, 20.45)
Португал - Италија (понедељак, 20.45)

Група 4

Енглеска - Шпанија (субота, 20.45)
Шпанија - Хрватска (уторак, 20.45)

Лига Б

Група 1

Чешка - Украјина 1:2 (1:1)
/Шик 4' - Конопљанка 45', Зинченко 93'/

Украјина - Словачка (недеља, 15.00)

Група 2

Турска - Русија (петак, 20.45)
Шведска - Турска (понедељак, 20.45)

Група 3

Северна Ирска - Босна и Херцеговина (субота, 15.00)
БиХ - Аустрија (уторак, 20.45)

Група 4

Велс - Ирска 4:1 (3:0)
/Лоренс 6, Бејл 18', Ремзи 37', Робертс 55' - Вилијанс 66'/

Данска - Велс (недеља, 18.00)

Лига Ц

Група 1

Албанија - Израел (петак, 20.45)
Шкотска - Албанија (понедељак, 20.45)

Група 2

Финска - Мађарска (субота, 18.00)
Естонија - Грчка (субота, 20.45)
Мађарска - Грчка (уторак, 20.45)
Финска - Естонија (20.45)

Група 3

Словенија - Бугарска 1:2 (1:1)
/Зајц 40' - Краев 3', 59'/

Норвешка - Кипар 2:0 (2:0)
/Јохансен 21', 42'/

Бугарска - Норвешка (недеља, 18.00)
Кипар - Словенија (недеља, 20.45)

Група 4

Литванија - Србија (петак, 20.45)
Румунија - Црна Гора (петак, 20.45)
Србија - Румунија (понедељак, 20.45)
Црна Гора - Литванија (понедељак, 20.45)

Лига Д

Група 1

Казахстан - Грузија 0:2 (0:0)
/Чакветадзе 69', Малиј 74'аг/

Летонија - Андора 0:0

Грузија - Летонија (недеља, 18.00)
Андора - Казахстан (понедељак, 20.45)

Група 2

Белорусија - Сан Марино (субота, 18.00)
Луксембург - Молдавија (субота, 20.45)
Сан Марино - Луксембург (уторак, 20.45)
Молдавија - Белорусија (уторак, 20.45)

Група 3

Азербејџан - "Косово" (петак, 18.00)
Фарска острва - Малта (петак, 20.45)
"Косово" - Фарска острва (понедејак, 20.45)
Малта - Азербејџан (понедељак, 20.45)

Група 4

Јерменија - Лихтенштајн 2:1 (1:1)
/Пизели 30', Барсеђан 76' - Волфингер 33'/

Гибралтар - Македонија 0:2 (0:2)
/Тричковски 19', Алиоски 35'/

Македонија - Јерменија (недеља, 18.00)
Лихтенштајн - Гибралтар (недеља, 20.45)

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар