Борис Диао у пензији!

Званично – повукао се Борис Дијао! Борис Дијао, дугогодишњи репрезентативац Француске, одлучио је да се повуче из професионалног бављења кошарком.  Француски ас окачио патике о клин.

Кошарка 08.09.2018 | 09:30
Борис Диао у пензији!
Популарни Бобо у НБА лиги провео је 14 сезона, а претходне сезоне играо је у Левалоа Метрополитану, клубу из Париза.

36-годишњи Дијао је дуго био капитен и ментор француске репрезентације за коју је наступио 247 пута, само седам мање од легендарног Ервеа Дубисона.

Дијао је у најјачој лиги на свету играо за Атланту, Финикс, Јуту, Шарлот и на крају за Сан Антонио Спарсе, са којима је 2014. освојио НБА прстен.

Године 2006. изабран је за играча који је највише напредовао, одиграо је 1064 утакмице и просечно бележио је 8,6 поена, 4,4 скока и 3,5 асистенције.

Причало се месецима уназад. Данас је и званично. Борис Диао је одлучио да се опрости од кошарке и заврши професионалну каријеру која је трајала пуних 17 година.

Француски ас је своју одлуку саопштио у кратком видео клипу објављеном на друштвеним мрежама. Занимљиво, у његовом опроштају од кошарке били су присутни његови дугогодишњи пријатељи Рони Туријаф иТони Паркер.

Диао је последњу сезону провео у париској Левалои и по први пут у својој каријери није позван у национални тим. Прича о његовом одласку појавила се још током прошле сезоне, а сада је и дефинитивно јасно – нећемо више гледати једног од најбољих француских играча у новијој кошаркашкој историји.

Као члан Триколора Диао је освојио светску бронзу 2014. године, европско злато 2013, као и европско сребро 2011. и бронзе 2005. и 2015. године. Такође је био и члан идеалне петорке Евробаскета 2005. године одиграном у тадашњој држави Србији и Црној Гори.

Провео је и 14 година у НБА. Давне 2006. године изабран је за играча који је највише напредовао, у време док је наступао за Финикс Сансе. Освојио је и НБА шампионски прстен са Сан Антонио Спарсима 2014. године.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар