АСС оштро казнио судије због случаја "Самац"!

Дисциплинска комисија АСС суспендовала је судију Зорана Кресојевића на две године и Драгана Секулића са шест месеци због лошег мерења хица Ведрана Самца.

Остали спортови 07.09.2018 | 09:30
АСС оштро казнио судије због случаја "Самац"!
"Атлетском судији Зорану Кресојевићу из Сремске Митровице изриче се дисциплинска мера забране обављања службене дужности у Атлетском савезу у трајању од две године. Он је био судија који је био директно на мерењу", рекла је председница Дисциплинске комисије Дијана Иштвановић.

Самац је 27. августа на Митингу пријатељства у Сремској Митровици наводно је оборио државни рекорд у бацању копља резултатом 85,60 метара. АСС је на крају ипак поништио тај резултат због лошег мерења.

Други судија Драган Секулић прошао је са блажом суспензијом, он је био главни судија на дисциплини бацања копља, а њему се изриче дисциплинска мера забрана обављања службене дужности у АСС у трајању од шест месеци.

Према правилнику, судије имају право жалбе осам дана, после чега ће заседати Управни одбор који би требало да донесе одлуку о признавању резултата.

После снимка који је изашао у јавност на ком се види да судија мери хитац, супротно од правила, АСС одлучио је да покрене дисциплински поступак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар