Нејмар плаче да се врати у Барслеону!

Неки би му и помогли, али они који се питају каже - НЕ! Бразилац се каје што је отишао у Париз где полако пада у сенку Мбапеа.

Фудбал 08.09.2018 | 22:00
Нејмар плаче да се врати у Барслеону!
Тензије око Нејмара никад не престају. Дечко је магнет за пажњу јавности. У Бразилу има статус најбитније јавне личности, али и у Европи диже прашину. Годину и кусур дана после историјског трансфера који је померио границе у фудбалу и променио цене на фудбалском тржишту, Нејмар је опет једна од ударних тема.

Цело лето се помињао трансфер у Реал Мадрид, али чак ни богати Крајевићи нису могли да отворе причу о оваквом мегапослу. ПСЖ нема намеру да продаје Бразилца којег је дебело платио.

Каталонски медији тврде да је Нејмар несрећан у Француској и да жуди за повратком у Барселону. Који се неће десити јер кључни људи у управи Блаугране не попуштају у ставу да је са Нејмаром завршена свака прича. А он се и даље нада да би нешто могло да се промени…

Локални Мундо Депортиво у данашњем тексту пише а је Нејмар буквално плакао пре неколико дана на сусрету са једним Барсиним утицајним играчем и молио га да погура причу о повратку на Камп Ноу.

Нејмар је убрзо зажалио због напуштања Барселоне. Свлачионица на Камп Ноу је била његова друга кућа, а Барселона град у којем се осећао као риба у води. Али његов отац и агент Вагнер Рибеиро су га убедили да је боље да изађе из Месијеве сенке, прихвати астрономски уговор у Паризу и буде тамо прва звезда. Нејмар који идолизује оца и по природи је амбициозан је поверовао у пројекат Пари Сен Жермена и без много размишљања кренуо улицом у једном смеру.

Али када је дошао у Париз и адаптирао се на нову средину, почело је ривалство са Единсоном Каванијем за улогу лидера тима и голове, а онда је уследио и “бум” младе француске звезде Мбапеа који није очекивао. На гостовањима у француској лиги је константно био мета грубих стартова и провокација због етикете најскупљег грача на свету. Нејмар је схватио да је направио лошу процену…

Бразилац не искључује трансфер у Реал који га жели, али радије би се вратио у Барселону. У свлачионицу коју познаје и где има много пријатеља.

У Барселони је оставио доста добрих другара, упркос изненађујућем одласку и упркос тиме што је са клубом завршио на суду. Убрзо је осетио кривицу због одлуке да напусти клуб и почео је да шаље поруке са жељом да се врати у Барслеону. То је рекао и неким људима из Барселонине управе са којима је био у добрим односима, као и неким играчима који би могли да утичу на то. Једног од њих је у сузама молио да му помогне да се врати у Барселону. Претходне недеље је био у посети Барселони што се некима у управи није свидело будући да је Нејмар тужио клуб због бонуса који му нису исплаћени.

Ипак, у Барселони не размишљају о повратку Нејмара. Кључни доносиоци одлука самтрају да враћања играча нису добра трансфер политика и да никада нису били од користи клубу. Клуб је у процесу реконструкције тима у којем нема места за Нејмара.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар