Nejmar plače da se vrati u Barsleonu!

Neki bi mu i pomogli, ali oni koji se pitaju kaže - NE! Brazilac se kaje što je otišao u Pariz gde polako pada u senku Mbapea.

Fudbal 08.09.2018 | 22:00
Nejmar plače da se vrati u Barsleonu!
Tenzije oko Nejmara nikad ne prestaju. Dečko je magnet za pažnju javnosti. U Brazilu ima status najbitnije javne ličnosti, ali i u Evropi diže prašinu. Godinu i kusur dana posle istorijskog transfera koji je pomerio granice u fudbalu i promenio cene na fudbalskom tržištu, Nejmar je opet jedna od udarnih tema.

Celo leto se pominjao transfer u Real Madrid, ali čak ni bogati Krajevići nisu mogli da otvore priču o ovakvom megaposlu. PSŽ nema nameru da prodaje Brazilca kojeg je debelo platio.

Katalonski mediji tvrde da je Nejmar nesrećan u Francuskoj i da žudi za povratkom u Barselonu. Koji se neće desiti jer ključni ljudi u upravi Blaugrane ne popuštaju u stavu da je sa Nejmarom završena svaka priča. A on se i dalje nada da bi nešto moglo da se promeni…

Lokalni Mundo Deportivo u današnjem tekstu piše a je Nejmar bukvalno plakao pre nekoliko dana na susretu sa jednim Barsinim uticajnim igračem i molio ga da pogura priču o povratku na Kamp Nou.

Nejmar je ubrzo zažalio zbog napuštanja Barselone. Svlačionica na Kamp Nou je bila njegova druga kuća, a Barselona grad u kojem se osećao kao riba u vodi. Ali njegov otac i agent Vagner Ribeiro su ga ubedili da je bolje da izađe iz Mesijeve senke, prihvati astronomski ugovor u Parizu i bude tamo prva zvezda. Nejmar koji idolizuje oca i po prirodi je ambiciozan je poverovao u projekat Pari Sen Žermena i bez mnogo razmišljanja krenuo ulicom u jednom smeru.

Ali kada je došao u Pariz i adaptirao se na novu sredinu, počelo je rivalstvo sa Edinsonom Kavanijem za ulogu lidera tima i golove, a onda je usledio i “bum” mlade francuske zvezde Mbapea koji nije očekivao. Na gostovanjima u francuskoj ligi je konstantno bio meta grubih startova i provokacija zbog etikete najskupljeg grača na svetu. Nejmar je shvatio da je napravio lošu procenu…

Brazilac ne isključuje transfer u Real koji ga želi, ali radije bi se vratio u Barselonu. U svlačionicu koju poznaje i gde ima mnogo prijatelja.

U Barseloni je ostavio dosta dobrih drugara, uprkos iznenađujućem odlasku i uprkos time što je sa klubom završio na sudu. Ubrzo je osetio krivicu zbog odluke da napusti klub i počeo je da šalje poruke sa željom da se vrati u Barsleonu. To je rekao i nekim ljudima iz Barselonine uprave sa kojima je bio u dobrim odnosima, kao i nekim igračima koji bi mogli da utiču na to. Jednog od njih je u suzama molio da mu pomogne da se vrati u Barselonu. Prethodne nedelje je bio u poseti Barseloni što se nekima u upravi nije svidelo budući da je Nejmar tužio klub zbog bonusa koji mu nisu isplaćeni.

Ipak, u Barseloni ne razmišljaju o povratku Nejmara. Ključni donosioci odluka samtraju da vraćanja igrača nisu dobra transfer politika i da nikada nisu bili od koristi klubu. Klub je u procesu rekonstrukcije tima u kojem nema mesta za Nejmara.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar