Без Дејана Тодоровића против Грчке и Естоније!

Биће у конкуренцији за новембарско окупљање.

Кошарка 08.09.2018 | 17:30
Без Дејана Тодоровића против Грчке и Естоније!
Није могао селектор Александар Ђорђевић да рачуна на пун састав пред почетак припрема за утакмице против Грчке (13. септембар, Крит) и Естоније (16. септембар, Београд), због чега је у седиште ФИБА послао списак са шеснаест кандидата, за случај да до поменутих окршаја у квалификацијама за Светски куп дође до одређених проблема са одазивањем играча, повредама и одређених техничким проблемима у комуникацији са клубовима.  

Нажалост, због жеље људи из Мурсије да се темељно посвете припремама за нову сезону, Дејан Тодоровић неће бити у конкуренцији за састав државног тима, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт. Разлог је једноставан - Мурсија би Тодоровића пустила у националну селекцију тек 10. септембра, само три дана пред гостовање Грчкој. У стручном штабу Србије процењено је да Тодоровић не би имао довољно времена за рад са остатком екипе, због чега је ослобођен репрезентативних обавеза. Истина, Тодоровић ће се поново наћи у конкуренцији за новембарско гостовање Израелу 30. новембра и утакмицу с Грчком 3. децембра у Србији.

То значи да ће конкуренцију за крилну позицију у наредне две утакмице чинити Никола Калинић, Марко Симоновић и Владимир Лучић.

Дејан Тодоровић је у првом кругу квалификација био један од водећих играча српског тима са просеком од једанаест поена, четири скока и три асистенције. 

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар