Bez Dejana Todorovića protiv Grčke i Estonije!

Biće u konkurenciji za novembarsko okupljanje.

Košarka 08.09.2018 | 17:30
Bez Dejana Todorovića protiv Grčke i Estonije!
Nije mogao selektor Aleksandar Đorđević da računa na pun sastav pred početak priprema za utakmice protiv Grčke (13. septembar, Krit) i Estonije (16. septembar, Beograd), zbog čega je u sedište FIBA poslao spisak sa šesnaest kandidata, za slučaj da do pomenutih okršaja u kvalifikacijama za Svetski kup dođe do određenih problema sa odazivanjem igrača, povredama i određenih tehničkim problemima u komunikaciji sa klubovima.  

Nažalost, zbog želje ljudi iz Mursije da se temeljno posvete pripremama za novu sezonu, Dejan Todorović neće biti u konkurenciji za sastav državnog tima, saznaje MOZZART Sport. Razlog je jednostavan - Mursija bi Todorovića pustila u nacionalnu selekciju tek 10. septembra, samo tri dana pred gostovanje Grčkoj. U stručnom štabu Srbije procenjeno je da Todorović ne bi imao dovoljno vremena za rad sa ostatkom ekipe, zbog čega je oslobođen reprezentativnih obaveza. Istina, Todorović će se ponovo naći u konkurenciji za novembarsko gostovanje Izraelu 30. novembra i utakmicu s Grčkom 3. decembra u Srbiji.

To znači da će konkurenciju za krilnu poziciju u naredne dve utakmice činiti Nikola Kalinić, Marko Simonović i Vladimir Lučić.

Dejan Todorović je u prvom krugu kvalifikacija bio jedan od vodećih igrača srpskog tima sa prosekom od jedanaest poena, četiri skoka i tri asistencije. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar