Дански хаос: "Ваљда нећемо играти и у недељу"!

Да ли ће аматери играти за "А" тим данске репрезентације и у Лиги нација? Све је мање времена да буде супротно. . .  Селектор Данске: Најлепши пораз, они су јунаци! "Имали смо 24 хероја. Ово је најлепши пораз у мојој каријери", рекао је Џон Јенсен.

Фудбал 07.09.2018 | 08:45
Дански хаос: "Ваљда нећемо играти и у недељу"!
Без обзира на исход утакмице Словачка - Данска и победу домаћина (3:0) која није превише важна, јер је био пријатељски меч, остаће упамћено у каквом је саставу наступила скандинавска селекција.

Иако се недељама уназад очекивало да у Трнави играју Кристијан Ериксен, Каспер Шмајхел иАндреас Кристенсен, они се нису појавили јер нису потписали уговор о комерцијалним правима са Фудбалским савезом Данске. Остатак "А" селекције се солидарисао са њима, па је данска репрезентација у среду изашла на терен са тимом састављеним од аматера.

Примера ради, пред голом је стајао играч футсала, Кристофер Хаг!

Дан касније, члан данског друголигаша Расмус Јохансон (који је наступио у Трнави), нада се да ће ситуација смирити и да ће Данска у недељу против Велса ући у Лигу нације у озбиљнијем саставу.

"Битка у недељу значиће више него данас. Већи је улог и претпостављам да ће (савез) извести на терен тим који и иначе игра. Верујем да ће се ствари средити. Бар би требало. Не очекујем да ми играмо и у недељу", изјавио је он.

Из данског савеза још нема званичне потврде да ће ова хаотична ситуација бити решена до викенда.

"И даље кажу да не знају ништа, тако да је и даље све могуће. Нико није сигуран", додао је Јохансон.

Селектор Данске: Најлепши пораз, они су јунаци! "Имали смо 24 хероја. Ово је најлепши пораз у мојој каријери", рекао је Џон Јенсен.

На аеродрому у Копенхагену, пред лет за Словачкну, где је репрезентација Данске у среду играла пријатељску утакмицу, упитан да прокоментарише састав, Џон Јенсен у улози селектора, кратко је изјавио.

"Не познајем ниједног играча, ово је први пут да их видим", рекао је некадашњи ас Арсенала познат и по голу у финалу Европског првенства 1992. године.

Аматери, фреестyл играчи, футсалери изашли су поносно на мегдан професионалцима из Словачке. Публика на стадиону Трнаве дочекала је их је великим аплаузом.

Данска је изгубила 3:0...

Јенсен, који је заменио Агеа Хареидеа, селектора који је подржао професионалце у бојкоту, можда у суботу неће водити тим против Велса у Лиги нација, јер су побуњеници најавили повратак у национални тим. Али, утакмицу против Словачке вечно ће памтити, он и 24 данска хероја.

"Имали смо 24 хероја који су позвани пре отприлике 48 сати. Ти момци играју у пуно нижим лигама у односу на репрезентативце Словачке, који имају играче светске класе", гордо је изјавио Јенсен и додао:

''Поносан сам и шокиран. Ови играчи који су били на терену, али и они који нису ушли у игру, заједништво и оно што су радили је апсолутно невероватно и никада нећу заборавити овај пораз. Ово је најлепши пораз у мојој каријери.''

Данска 9. септембра игра портив Велса у Архусу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар