Danski haos: "Valjda nećemo igrati i u nedelju"!

Da li će amateri igrati za "A" tim danske reprezentacije i u Ligi nacija? Sve je manje vremena da bude suprotno. . .  Selektor Danske: Najlepši poraz, oni su junaci! "Imali smo 24 heroja. Ovo je najlepši poraz u mojoj karijeri", rekao je Džon Jensen.

Fudbal 07.09.2018 | 08:45
Danski haos: "Valjda nećemo igrati i u nedelju"!
Bez obzira na ishod utakmice Slovačka - Danska i pobedu domaćina (3:0) koja nije previše važna, jer je bio prijateljski meč, ostaće upamćeno u kakvom je sastavu nastupila skandinavska selekcija.

Iako se nedeljama unazad očekivalo da u Trnavi igraju Kristijan Eriksen, Kasper Šmajhel iAndreas Kristensen, oni se nisu pojavili jer nisu potpisali ugovor o komercijalnim pravima sa Fudbalskim savezom Danske. Ostatak "A" selekcije se solidarisao sa njima, pa je danska reprezentacija u sredu izašla na teren sa timom sastavljenim od amatera.

Primera radi, pred golom je stajao igrač futsala, Kristofer Hag!

Dan kasnije, član danskog drugoligaša Rasmus Johanson (koji je nastupio u Trnavi), nada se da će situacija smiriti i da će Danska u nedelju protiv Velsa ući u Ligu nacije u ozbiljnijem sastavu.

"Bitka u nedelju značiće više nego danas. Veći je ulog i pretpostavljam da će (savez) izvesti na teren tim koji i inače igra. Verujem da će se stvari srediti. Bar bi trebalo. Ne očekujem da mi igramo i u nedelju", izjavio je on.

Iz danskog saveza još nema zvanične potvrde da će ova haotična situacija biti rešena do vikenda.

"I dalje kažu da ne znaju ništa, tako da je i dalje sve moguće. Niko nije siguran", dodao je Johanson.

Selektor Danske: Najlepši poraz, oni su junaci! "Imali smo 24 heroja. Ovo je najlepši poraz u mojoj karijeri", rekao je Džon Jensen.

Na aerodromu u Kopenhagenu, pred let za Slovačknu, gde je reprezentacija Danske u sredu igrala prijateljsku utakmicu, upitan da prokomentariše sastav, Džon Jensen u ulozi selektora, kratko je izjavio.

"Ne poznajem nijednog igrača, ovo je prvi put da ih vidim", rekao je nekadašnji as Arsenala poznat i po golu u finalu Evropskog prvenstva 1992. godine.

Amateri, freestyl igrači, futsaleri izašli su ponosno na megdan profesionalcima iz Slovačke. Publika na stadionu Trnave dočekala je ih je velikim aplauzom.

Danska je izgubila 3:0...

Jensen, koji je zamenio Agea Hareidea, selektora koji je podržao profesionalce u bojkotu, možda u subotu neće voditi tim protiv Velsa u Ligi nacija, jer su pobunjenici najavili povratak u nacionalni tim. Ali, utakmicu protiv Slovačke večno će pamtiti, on i 24 danska heroja.

"Imali smo 24 heroja koji su pozvani pre otprilike 48 sati. Ti momci igraju u puno nižim ligama u odnosu na reprezentativce Slovačke, koji imaju igrače svetske klase", gordo je izjavio Jensen i dodao:

''Ponosan sam i šokiran. Ovi igrači koji su bili na terenu, ali i oni koji nisu ušli u igru, zajedništvo i ono što su radili je apsolutno neverovatno i nikada neću zaboraviti ovaj poraz. Ovo je najlepši poraz u mojoj karijeri.''

Danska 9. septembra igra portiv Velsa u Arhusu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar