Боље у Бразилу код маме и тате, него...

Него у Реалу колико год да ме плате! Винисијус Жуниор има клаузулу по којој може да се врати у Фламенго, у том случају дебитовао би за Мадриђане тек две године после потписа.  Реал шаље "вундеркинда" од 45М€ назад за Бразил?! Фудбалер Реал Мадрида Винисијус јуниор могао би да се у јануару врати у Фламенго, преносе медији у Шпанији.

Фудбал 08.09.2018 | 18:15
Боље у Бразилу код маме и тате, него...
Винисијус плаћен је 45 милиона евра бразилском клубу и најављен је као нова звезда светског фудбала.

Међутим, 18-годишњи нападач није се снашао у Мадриду и према речима тренера Ђулена Лопетегија још није спреман.

Овог лета је уврштен у први Реал Мадрида, тренирао је са њима током припрема, али још није дебитовао у такмичарској утакмици.

Винсијус наступа за Кастиљу, други тим мадридског клуба, и челни људи клуба планирају да га у јануару пошаљу на позајмицу у Фламенго јер сматрају да је много боље за његов развитак да игра добар фудбал.

Не иде све као подмазано за Винисијуса Жуниора у Мадриду. Тек што је стигао, суочио се један од највећих бразилских талената са низом проблема због којих би лако могао да запуца у – отаџбину.

Кад је неко плаћен 45.000.000 евра, кад му велику каријеру проричу Роналдо Назарио да Лима иРоналдињо, логично је да очекује да игра. Баш то недостаје 18-годишњем крилном везисти, кога је Реал купио још лета 2017, а стрпљиво чекао да постане пунолетан како би могао да се пресели у Шпанију. Сматрало се, нарочито после одласка Кристијана Роналда и сасвим пристојних издања Винисијуса на америчкој турнеји, да ће велики таленат добити минуте, међутим...

Дуел Суперкупа Европе и премијерни меч Примере са Хетафеом преседео је на клупи. Тренер Ђулен Лопетеги га није уводио у игру. Одмах га је проследио у Б тим, а он за популарну Кастиљу минулог викенда дао два гола у победи над градским ривалом Атлетиком. На тај начин отворио је питање да ли је добар за А тим и да ли га играње за омладинце убија у појам. Наравно, Реал гледа свој интерес, жели кроз додату тактичку обуку да спреми Винисијуса за прелазак на виши ниво. Клуб је стрпљив и посматра дугорочно.

„Винисијус је играч за први тим, имамо велико поверење у њега и његове могућности“, помирљивим тоном прича Лопетеги, који је пријавио Бразилца за групну фазу Лиге шампиона.

Сам фудбалер би одмах на велику позорницу. Што апсолутно може да се разуме. Опет, питање је да ли ће скорије добити прилику поред разиграног Бејла, па и Асенсија, Иска... Зато су се Винисијус Жуниор и његова породица приликом склапања уговора са краљевским клубом заштитили клаузулом да, уколико се момку из било ког разлога не допадне Мадрид, може већ на зиму да се врати у Фламенго. И то у оквиру позајмице од јануара до јуна. На Макарани га обожавају, био би свој на своме, враито би самопоуздање играма у бразилској Серији А, ослонио би се на породицу, вероватно постао зрелији, прошао био додатне часове на путу школовања за још већи клуб и после боравка у Рио де Жанеиру би опет задужио дрес Реала.

Буде ли тако испашће да је Флорентино Перез платио 45.000.000 евра за фудбалера који би прву званучну утакмицу за Реал могао да одиграо тек у августу 2019. Две године пошто је купљен.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар