Bolje u Brazilu kod mame i tate, nego...

Nego u Realu koliko god da me plate! Vinisijus Žunior ima klauzulu po kojoj može da se vrati u Flamengo, u tom slučaju debitovao bi za Madriđane tek dve godine posle potpisa.  Real šalje "vunderkinda" od 45M€ nazad za Brazil?! Fudbaler Real Madrida Vinisijus junior mogao bi da se u januaru vrati u Flamengo, prenose mediji u Španiji.

Fudbal 08.09.2018 | 18:15
Bolje u Brazilu kod mame i tate, nego...
Vinisijus plaćen je 45 miliona evra brazilskom klubu i najavljen je kao nova zvezda svetskog fudbala.

Međutim, 18-godišnji napadač nije se snašao u Madridu i prema rečima trenera Đulena Lopetegija još nije spreman.

Ovog leta je uvršten u prvi Real Madrida, trenirao je sa njima tokom priprema, ali još nije debitovao u takmičarskoj utakmici.

Vinsijus nastupa za Kastilju, drugi tim madridskog kluba, i čelni ljudi kluba planiraju da ga u januaru pošalju na pozajmicu u Flamengo jer smatraju da je mnogo bolje za njegov razvitak da igra dobar fudbal.

Ne ide sve kao podmazano za Vinisijusa Žuniora u Madridu. Tek što je stigao, suočio se jedan od najvećih brazilskih talenata sa nizom problema zbog kojih bi lako mogao da zapuca u – otadžbinu.

Kad je neko plaćen 45.000.000 evra, kad mu veliku karijeru proriču Ronaldo Nazario da Lima iRonaldinjo, logično je da očekuje da igra. Baš to nedostaje 18-godišnjem krilnom vezisti, koga je Real kupio još leta 2017, a strpljivo čekao da postane punoletan kako bi mogao da se preseli u Španiju. Smatralo se, naročito posle odlaska Kristijana Ronalda i sasvim pristojnih izdanja Vinisijusa na američkoj turneji, da će veliki talenat dobiti minute, međutim...

Duel Superkupa Evrope i premijerni meč Primere sa Hetafeom presedeo je na klupi. Trener Đulen Lopetegi ga nije uvodio u igru. Odmah ga je prosledio u B tim, a on za popularnu Kastilju minulog vikenda dao dva gola u pobedi nad gradskim rivalom Atletikom. Na taj način otvorio je pitanje da li je dobar za A tim i da li ga igranje za omladince ubija u pojam. Naravno, Real gleda svoj interes, želi kroz dodatu taktičku obuku da spremi Vinisijusa za prelazak na viši nivo. Klub je strpljiv i posmatra dugoročno.

„Vinisijus je igrač za prvi tim, imamo veliko poverenje u njega i njegove mogućnosti“, pomirljivim tonom priča Lopetegi, koji je prijavio Brazilca za grupnu fazu Lige šampiona.

Sam fudbaler bi odmah na veliku pozornicu. Što apsolutno može da se razume. Opet, pitanje je da li će skorije dobiti priliku pored razigranog Bejla, pa i Asensija, Iska... Zato su se Vinisijus Žunior i njegova porodica prilikom sklapanja ugovora sa kraljevskim klubom zaštitili klauzulom da, ukoliko se momku iz bilo kog razloga ne dopadne Madrid, može već na zimu da se vrati u Flamengo. I to u okviru pozajmice od januara do juna. Na Makarani ga obožavaju, bio bi svoj na svome, vraito bi samopouzdanje igrama u brazilskoj Seriji A, oslonio bi se na porodicu, verovatno postao zreliji, prošao bio dodatne časove na putu školovanja za još veći klub i posle boravka u Rio de Žaneiru bi opet zadužio dres Reala.

Bude li tako ispašće da je Florentino Perez platio 45.000.000 evra za fudbalera koji bi prvu zvanučnu utakmicu za Real mogao da odigrao tek u avgustu 2019. Dve godine pošto je kupljen.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar