Мрачна страна Пеповог Ситија...

Нека се спреми Брахим Дијаз! Суперталентовани Шпанац одбио нови уговор на Етихаду. . .

Фудбал 09.09.2018 | 08:15
Мрачна страна Пеповог Ситија...
Манчестер Сити се издвојио као доминантна снага у енглеском фудбалу, али њихова страховлада има и своју мрачну страну, посебно када се ради о најталентованијој деци која никако да добију праву шансу код Пепа Гвардиоле. То је донекле и очекивано, много се пара сваке године улаже на скупа појачања (Марез, Гундоган, Бернардо Силва...) и како неки рецимо кадетски шампион света као Фил Фоден уопште да добије шансу када се јуре трофеји.

Нема сезоне, а да неки од момака пониклих у сјајној омладинској академији Грађана не напусти Етихад у потрази за новом срећом и одмах процвета на неком другом месту. Кренуло је од Џејдона Санча, који се доказао у Борусији из Дортмунда у протекле две сезоне, а недавно је и Холанђанин Хаваиро Дилросун (20) у дресу Херте показао да би могао да буде топ фудбалер једног дана, ако буде наставио у правом смеру.

Још један који је ових дана тема на Етихаду је Брахим Дијаз (19). Момак који је поникао у Малаги, одушевио је овог лета током америчке турнеје, али је проблем што је опет конкуренција за први тим превелика и што тешко може да рачуна на прилику да игра стандардно у догледно време. Сити жели да продужи уговор с њим који истиче следећег лета, знајући његове квалитете, али је налетео на проблем јер шпански везиста мароканског порекла не жели то да учини.

Поједини шпански новинари објавили су да је Дијаз одбио нови уговор у августу и одлазак на позајмицу у Ђирону, што је био знак да никако није расположен да настави каријеру у Манчестер Ситију. Талентовани 19-годишњак још није деботовао у Премијер лиги код Пепа Гвардиоле, али је играо 15 минута у Комјунити шилду у победи над Челсијем од 2:0.

Шпанац је јуче преживео сечу и скраћење списка са 100 на 80 кандидата у конкуренцији за чувену награду Голден Бој намењену најбољем младом играчу света, што је доказ да и те како вреди. Пошто му уговор истиче у јуну 2019. већ од јануара моћи ће неометано да преговара са другим клубовима о слободном трансферу.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар