Mračna strana Pepovog Sitija...

Neka se spremi Brahim Dijaz! Supertalentovani Španac odbio novi ugovor na Etihadu. . .

Fudbal 09.09.2018 | 08:15
Mračna strana Pepovog Sitija...
Mančester Siti se izdvojio kao dominantna snaga u engleskom fudbalu, ali njihova strahovlada ima i svoju mračnu stranu, posebno kada se radi o najtalentovanijoj deci koja nikako da dobiju pravu šansu kod Pepa Gvardiole. To je donekle i očekivano, mnogo se para svake godine ulaže na skupa pojačanja (Marez, Gundogan, Bernardo Silva...) i kako neki recimo kadetski šampion sveta kao Fil Foden uopšte da dobije šansu kada se jure trofeji.

Nema sezone, a da neki od momaka poniklih u sjajnoj omladinskoj akademiji Građana ne napusti Etihad u potrazi za novom srećom i odmah procveta na nekom drugom mestu. Krenulo je od Džejdona Sanča, koji se dokazao u Borusiji iz Dortmunda u protekle dve sezone, a nedavno je i Holanđanin Havairo Dilrosun (20) u dresu Herte pokazao da bi mogao da bude top fudbaler jednog dana, ako bude nastavio u pravom smeru.

Još jedan koji je ovih dana tema na Etihadu je Brahim Dijaz (19). Momak koji je ponikao u Malagi, oduševio je ovog leta tokom američke turneje, ali je problem što je opet konkurencija za prvi tim prevelika i što teško može da računa na priliku da igra standardno u dogledno vreme. Siti želi da produži ugovor s njim koji ističe sledećeg leta, znajući njegove kvalitete, ali je naleteo na problem jer španski vezista marokanskog porekla ne želi to da učini.

Pojedini španski novinari objavili su da je Dijaz odbio novi ugovor u avgustu i odlazak na pozajmicu u Đironu, što je bio znak da nikako nije raspoložen da nastavi karijeru u Mančester Sitiju. Talentovani 19-godišnjak još nije debotovao u Premijer ligi kod Pepa Gvardiole, ali je igrao 15 minuta u Komjuniti šildu u pobedi nad Čelsijem od 2:0.

Španac je juče preživeo seču i skraćenje spiska sa 100 na 80 kandidata u konkurenciji za čuvenu nagradu Golden Boj namenjenu najboljem mladom igraču sveta, što je dokaz da i te kako vredi. Pošto mu ugovor ističe u junu 2019. već od januara moći će neometano da pregovara sa drugim klubovima o slobodnom transferu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar