ЛН: Да видимо ко је прави свјетски шампион!

Време је за Лигу нација. И одмах највећи дерби прве фазе!

Фудбал 06.09.2018 | 17:45
ЛН: Да видимо ко је прави свјетски шампион!
У премијерном мечу најјаче групе Уефиног новоформираног такмичења, у Минхену, на Алијанц арени, Немачка ће угостити репрезентацију Француске у четвртак од 20.45.

Док су Французи овог лета проживљавали неке од најлепших тренутака у својој фудбалској историји и шепурили се Златним глобусом, Немци, шампиони света од пре четири године су правили анализе неуспеха, дискутовали, разглабали о томе да ли је донесена права одлука када је у питању наставак сарадње са селектором Јоакимом Левом...

Резултате „летњег распуста” видећемо у четвртак. Јесу ли можда Французи превише полетели у слављу, па се опустили? Да ли су Немци извукли неке поуке из руског дебакла?

Дидије Дешан само је преписао састав који му је донео титулу првака света. Ту су звезде, звезде и звездице: Погба, Гризман, Дембеле, Канте, Мбапе, Лемар, Варан, Менди, Жиру… Ни Немци нису превише мењали, али мора се констатовати да су остали без једног од кључних играча претходних година – Месута Озила, који више неће играти за национални тим, као и без Марија Гомеза. Јоги Лев решио је да врати Санеа, а уврстио је и тројицу дебитаната: Тила Керера, Ника Шулца и Каија Хаверца. Од прекаљених асова ту су и даљеТомас Милер, Нојер, Боатенг, Хумелс, Крос... Место Марија Гомеза заузео је Нилс Петерсен. 

Дилеме нема да ће Немачка имати далеко већи мотив да дође до доброг резултата. После огромног емотивног пражњења у Русији велико је питање како ће Французи изгледати, док Маншафт није могао да пожели бољег ривала за старт нове ере. Наравно, под условом да добије. Био би то јасан знак да се и пред нову генерацију могу поставити највиши циљеви.

Немци ће имати још један озбиљан мотив. На Европском шампионату пре две године управо их је Француска спречила да заиграју у новом финалу и обједине титуле европског и светског првака. Тада је било 2:0 за Дешанов тим.

Какав меч се може очекивати у Минхену? Ништа ново… У пољу и на техничком плану доминација Немачке, односно тркачка надмоћ Француских “газела”. Па ко у ком сегменту направи већу разлику, тај ће бити ближи победи.  

Из горе наведених разлога, просто веће глади за победом, али и неких историјских искустава, којом се брзином дижу када падну или бивају потучени, Немци су нешто ближи победи. И голови би могли лепо да се наплате – 3+ је занимљива опција, а ко јури јаче квоте можда би могао да проба с комбинацијом 1+И&2+ИИ.  Када су се последњи пут састали (пријатељска 2017. године), било је баш тако: 2:2 (0:1).

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар