LN: Da vidimo ko je pravi svjetski šampion!

Vreme je za Ligu nacija. I odmah najveći derbi prve faze!

Fudbal 06.09.2018 | 17:45
LN: Da vidimo ko je pravi svjetski šampion!
U premijernom meču najjače grupe Uefinog novoformiranog takmičenja, u Minhenu, na Alijanc areni, Nemačka će ugostiti reprezentaciju Francuske u četvrtak od 20.45.

Dok su Francuzi ovog leta proživljavali neke od najlepših trenutaka u svojoj fudbalskoj istoriji i šepurili se Zlatnim globusom, Nemci, šampioni sveta od pre četiri godine su pravili analize neuspeha, diskutovali, razglabali o tome da li je donesena prava odluka kada je u pitanju nastavak saradnje sa selektorom Joakimom Levom...

Rezultate „letnjeg raspusta” videćemo u četvrtak. Jesu li možda Francuzi previše poleteli u slavlju, pa se opustili? Da li su Nemci izvukli neke pouke iz ruskog debakla?

Didije Dešan samo je prepisao sastav koji mu je doneo titulu prvaka sveta. Tu su zvezde, zvezde i zvezdice: Pogba, Grizman, Dembele, Kante, Mbape, Lemar, Varan, Mendi, Žiru… Ni Nemci nisu previše menjali, ali mora se konstatovati da su ostali bez jednog od ključnih igrača prethodnih godina – Mesuta Ozila, koji više neće igrati za nacionalni tim, kao i bez Marija Gomeza. Jogi Lev rešio je da vrati Sanea, a uvrstio je i trojicu debitanata: Tila Kerera, Nika Šulca i Kaija Haverca. Od prekaljenih asova tu su i daljeTomas Miler, Nojer, Boateng, Humels, Kros... Mesto Marija Gomeza zauzeo je Nils Petersen. 

Dileme nema da će Nemačka imati daleko veći motiv da dođe do dobrog rezultata. Posle ogromnog emotivnog pražnjenja u Rusiji veliko je pitanje kako će Francuzi izgledati, dok Manšaft nije mogao da poželi boljeg rivala za start nove ere. Naravno, pod uslovom da dobije. Bio bi to jasan znak da se i pred novu generaciju mogu postaviti najviši ciljevi.

Nemci će imati još jedan ozbiljan motiv. Na Evropskom šampionatu pre dve godine upravo ih je Francuska sprečila da zaigraju u novom finalu i objedine titule evropskog i svetskog prvaka. Tada je bilo 2:0 za Dešanov tim.

Kakav meč se može očekivati u Minhenu? Ništa novo… U polju i na tehničkom planu dominacija Nemačke, odnosno trkačka nadmoć Francuskih “gazela”. Pa ko u kom segmentu napravi veću razliku, taj će biti bliži pobedi.  

Iz gore navedenih razloga, prosto veće gladi za pobedom, ali i nekih istorijskih iskustava, kojom se brzinom dižu kada padnu ili bivaju potučeni, Nemci su nešto bliži pobedi. I golovi bi mogli lepo da se naplate – 3+ je zanimljiva opcija, a ko juri jače kvote možda bi mogao da proba s kombinacijom 1+I&2+II.  Kada su se poslednji put sastali (prijateljska 2017. godine), bilo je baš tako: 2:2 (0:1).

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar