Скините тајну са директорове плате

Шеф посланичког клуба СДС у скупштини Брчко Милан Пурић позвао је директора Путева у том граду да јавно саопшти примања, укључујући плату у Путевима, накнаде из менаџерског уговора и накнаде на основу чланства у Управном одбору Фонда здравства у дистрикту.

Република Српска 06.09.2018 | 13:24
Скините тајну са директорове плате
Пурић тврди да СДС има доказе да директор Путева у том граду прима менаџерску плату око 10 хиљада КМ.

"То стоји у уговору који је директор Путева потписао са Управним одбором 2о. фебруара прошле године", рекао је Пурић додајући да су у међувремену плату директора прогласили тајном.

"Позивам да се објаве сва примања која у једном мјесецу добија директор Путева у дистрикту брчко", рекао је Пурић, одбацујући недавно саопштења Путева да тврдње о висини плате њиховог директора нису тачне.

Пурић је рекао да је СДС у интересу да јавна предузећа функционишу у корист грађана и није им намјера да било кога нападају.

Према његовим ријечима, Путеви нису могли да демантују да радови на градњи заобилазнице касне и да је то, како је рекао, вишеструко скупља траса у односу на градњу других дионица у окружењу.

"Занимљиво је да Брчко нема државне апотеке", казала је посланица те странке Лидија Љубојевић, додајући да у том граду постоје 24 приватне апотеке.

"Мислим да смо једина средина у БиХ у којој не постоји увезан информациони систем у здравству који би помогао корисницима здравствених услуга. Такође, већ пет година није набављена  магнетна резонанца, па су пацијенти принуђени да ову зслугу потраже у неким другим градовима", казала је Љубојевићева.

Она је подсјетила јавност да је клуб посланика СДС-а био иницијатор и један од предлагача отварања државне апотеке у Брчко дистрикту, за што постоји и скупштинска одлука.

"У Брчком постоје 24 приватне апотеке, али је овај град једини који нема државну апотеку у окружењу и та чињеница почива на опструкцији једног дијела власти", казала је она, додајући да је очигледно да су појединцима важнији лични интереси него да грађани буду снабдјевени јефтинијим лијековима.



БН ТВ

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЗА

06.09.2018 11:33

ЛОПОВИ,ЛОПОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

06.09.2018 12:31

А која је то дрзавна апотека ? Да није мозда " Моја апотека "

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.09.2018 13:17

Постени прије ратни милицајац, несудјени директор привредне коморе, итд.

Name

Вук

06.09.2018 13:36

Браво за доктора честитог и поштеног Србина са којим се поноси Брчко дистрикт и РС !!!! Докторе само напријед и молим вас раздрмајте криминал у Фонду здравственог осигурања Брчко дистрикта !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоооо

06.09.2018 19:22

Удрите брчанске ботине!

ОДГОВОРИТЕ