Skinite tajnu sa direktorove plate

Šef poslaničkog kluba SDS u skupštini Brčko Milan Purić pozvao je direktora Puteva u tom gradu da javno saopšti primanja, uključujući platu u Putevima, naknade iz menadžerskog ugovora i naknade na osnovu članstva u Upravnom odboru Fonda zdravstva u distriktu.

Republika Srpska 06.09.2018 | 13:24
Skinite tajnu sa direktorove plate
Purić tvrdi da SDS ima dokaze da direktor Puteva u tom gradu prima menadžersku platu oko 10 hiljada KM.

"To stoji u ugovoru koji je direktor Puteva potpisao sa Upravnim odborom 2o. februara prošle godine", rekao je Purić dodajući da su u međuvremenu platu direktora proglasili tajnom.

"Pozivam da se objave sva primanja koja u jednom mjesecu dobija direktor Puteva u distriktu brčko", rekao je Purić, odbacujući nedavno saopštenja Puteva da tvrdnje o visini plate njihovog direktora nisu tačne.

Purić je rekao da je SDS u interesu da javna preduzeća funkcionišu u korist građana i nije im namjera da bilo koga napadaju.

Prema njegovim riječima, Putevi nisu mogli da demantuju da radovi na gradnji zaobilaznice kasne i da je to, kako je rekao, višestruko skuplja trasa u odnosu na gradnju drugih dionica u okruženju.

"Zanimljivo je da Brčko nema državne apoteke", kazala je poslanica te stranke Lidija Ljubojević, dodajući da u tom gradu postoje 24 privatne apoteke.

"Mislim da smo jedina sredina u BiH u kojoj ne postoji uvezan informacioni sistem u zdravstvu koji bi pomogao korisnicima zdravstvenih usluga. Takođe, već pet godina nije nabavljena  magnetna rezonanca, pa su pacijenti prinuđeni da ovu zslugu potraže u nekim drugim gradovima", kazala je Ljubojevićeva.

Ona je podsjetila javnost da je klub poslanika SDS-a bio inicijator i jedan od predlagača otvaranja državne apoteke u Brčko distriktu, za što postoji i skupštinska odluka.

"U Brčkom postoje 24 privatne apoteke, ali je ovaj grad jedini koji nema državnu apoteku u okruženju i ta činjenica počiva na opstrukciji jednog dijela vlasti", kazala je ona, dodajući da je očigledno da su pojedincima važniji lični interesi nego da građani budu snabdjeveni jeftinijim lijekovima.



BN TV

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ZA

06.09.2018 11:33

LOPOVI,LOPOVI.

ODGOVORITE
Name

Mrki

06.09.2018 12:31

A koja je to drzavna apoteka ? Da nije mozda " Moja apoteka "

ODGOVORITE
Name

re

06.09.2018 13:17

Posteni prije ratni milicajac, nesudjeni direktor privredne komore, itd.

Name

Vuk

06.09.2018 13:36

Bravo za doktora čestitog i poštenog Srbina sa kojim se ponosi Brčko distrikt i RS !!!! Doktore samo naprijed i molim vas razdrmajte kriminal u Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta !!!!

ODGOVORITE
Name

Toooo

06.09.2018 19:22

Udrite brčanske botine!

ODGOVORITE