Јувентус је озбиљан: И Блеки и Кјеза за сљедеће љето!

Припрема се безболна смена генерација у Торину.

Фудбал 08.09.2018 | 16:15
Јувентус је озбиљан: И Блеки и Кјеза за сљедеће љето!
Ред искуства, ред младости. Челници Јувентуса очигледно знају да направе добро уравнотежен тим, да онима који су прешли зенит карријере додају полет и нову енергију, па се тако иако је тек завршен прелазни рок спремају за лето 2019, кад ће, према информацијама локалних медија, напасти двојац Фјорентине – Федерика Кјезу и нашег Николу Миленковића!

Под вињетом „смена генерација“, Тутоспорт уверава да Стара дама мора да мисли неколико корака унапред и да је зато један од планова спортског директора Бепеа Мароте довођење играча који су наговестили сјај у другим срединама. А Фиренца годинама важи за сјајан расадник талената. Зато не чуди што Јуве већ полако прикупља податке и припрема терен за потипсе италијанског нападача и српског штопера.

Засад нема информација колилко би они могли да коштају црно-беле, да ли би долазили у одвојеним пословима или у пакету, али исто тако нема ни оне мржње између клубова каква је владала годинама. Уосталом, пре 14 месеци Федерико Бернардески је потписао за седмоструког освајача Скудета, а овог лета се Јувентус реванширао Виоли тако што јој је дао на зајам Марка Пјацу, оставивши могућност да га откупи, иако је у папире могао да стави и клаузулу о обавезном откупу уговора хрватског крила.

Није ово први пут да се Никола Миленковић доводи у везу са Јувентусом. Почетно интересовање јавило се оног тренутка кад се Блеки усталио у првих 11 Стефана Пиолија, а затим изборио за место стартера у репрезентацији Србије на Мундијалу у Русији, те га Тутоспорт описује на следећи начин:

„Јуве дуго држи на оку Миленковића. Моћан централни дефанзивац, јак на физичком плану, одлучан на пољу карактера. Не боји се да преузме одговорност, био је стартер на Мундијалу“.

У истом тексту наводи се да је жеља за потписима Федерика Кјезе (Енрикеовог сина) и Николе Миленковићаподстакнута утиском да обојица, с обзиром да су „класа 1997“, могу да буду темељ на дуге стазе. Први, за кога је Фјорентина летос одбила понуде Интера и Наполија, да учи и једног дана замени Кристијана Роналда (33) или Марија Манџукића (32), а други некадашњи првотимац Партизана да се кали уз Ђорђа Кјелинија (34) и Леонарда Бонучија (31), па да га можда једног дана замени у црно-белом дресу.

Та тиха смена генерација у славном клубу најављена је летошњим доласцима Емреа Џана и Жоао Киансела(обојица 1994. годиште), од раније је ту Бернардески, а ваља поменути и помало заборављеног штопера Руганија, па Дибалу... Ослонац за бар пет, шест сезона.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар