Juventus je ozbiljan: I Bleki i Kjeza za sljedeće ljeto!

Priprema se bezbolna smena generacija u Torinu.

Fudbal 08.09.2018 | 16:15
Juventus je ozbiljan: I Bleki i Kjeza za sljedeće ljeto!
Red iskustva, red mladosti. Čelnici Juventusa očigledno znaju da naprave dobro uravnotežen tim, da onima koji su prešli zenit karrijere dodaju polet i novu energiju, pa se tako iako je tek završen prelazni rok spremaju za leto 2019, kad će, prema informacijama lokalnih medija, napasti dvojac Fjorentine – Federika Kjezu i našeg Nikolu Milenkovića!

Pod vinjetom „smena generacija“, Tutosport uverava da Stara dama mora da misli nekoliko koraka unapred i da je zato jedan od planova sportskog direktora Bepea Marote dovođenje igrača koji su nagovestili sjaj u drugim sredinama. A Firenca godinama važi za sjajan rasadnik talenata. Zato ne čudi što Juve već polako prikuplja podatke i priprema teren za potipse italijanskog napadača i srpskog štopera.

Zasad nema informacija kolilko bi oni mogli da koštaju crno-bele, da li bi dolazili u odvojenim poslovima ili u paketu, ali isto tako nema ni one mržnje između klubova kakva je vladala godinama. Uostalom, pre 14 meseci Federiko Bernardeski je potpisao za sedmostrukog osvajača Skudeta, a ovog leta se Juventus revanširao Violi tako što joj je dao na zajam Marka Pjacu, ostavivši mogućnost da ga otkupi, iako je u papire mogao da stavi i klauzulu o obaveznom otkupu ugovora hrvatskog krila.

Nije ovo prvi put da se Nikola Milenković dovodi u vezu sa Juventusom. Početno interesovanje javilo se onog trenutka kad se Bleki ustalio u prvih 11 Stefana Piolija, a zatim izborio za mesto startera u reprezentaciji Srbije na Mundijalu u Rusiji, te ga Tutosport opisuje na sledeći način:

„Juve dugo drži na oku Milenkovića. Moćan centralni defanzivac, jak na fizičkom planu, odlučan na polju karaktera. Ne boji se da preuzme odgovornost, bio je starter na Mundijalu“.

U istom tekstu navodi se da je želja za potpisima Federika Kjeze (Enrikeovog sina) i Nikole Milenkovićapodstaknuta utiskom da obojica, s obzirom da su „klasa 1997“, mogu da budu temelj na duge staze. Prvi, za koga je Fjorentina letos odbila ponude Intera i Napolija, da uči i jednog dana zameni Kristijana Ronalda (33) ili Marija Mandžukića (32), a drugi nekadašnji prvotimac Partizana da se kali uz Đorđa Kjelinija (34) i Leonarda Bonučija (31), pa da ga možda jednog dana zameni u crno-belom dresu.

Ta tiha smena generacija u slavnom klubu najavljena je letošnjim dolascima Emrea Džana i Žoao Kiansela(obojica 1994. godište), od ranije je tu Bernardeski, a valja pomenuti i pomalo zaboravljenog štopera Ruganija, pa Dibalu... Oslonac za bar pet, šest sezona.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar