Рукавина: Препуцавања нам не иду у прилог!

Позивам на мир! Фудбалер Србије Антонио Рукавина позвао је на смиривање тензија после јавних несугласица селектора Младена Крстајића и неких од играча.  Људи, мир! "Доста дуго сам ту, сваки пут је било овако", рекао је пред пут у Вилнус најстарији у нашем тиму, ускоро јубиларац Антонио Рукавина.

Фудбал 06.09.2018 | 16:15
Рукавина: Препуцавања нам не иду у прилог!
Лука Миловојевић је још раније изразио незадовољство Крстајићем, на шта му је селектор одговорио на недавно одржаној конференцији за штампу.

Ипак, Миливојевић и Настасић су се јуче огласили о целом том инциденту, Миливојевић је Крстајића оптужио да лаже, док је Настасић изјавио да за Србију неће играти док се селектор не промени.

"Никоме не иде у прилог да се око репрезентације прича негативно и да је лошија атмосфера око терена. Ипак, ми смо навикли дужи низ година на такве ствари, али бих позвао на мир. Не иде да се свађамо и препуцавамо преко медија, свима је у интересу да се преко Лиге нација квалификујемо на Европско првенство", рекао је Рукавина пре пута за Литванију. 

После бурних догађаја у Русији и кадровских промена за које се потом одлучио селектор репрезентације Србије, Младен Крстајић, састав нашег државног тима додатно је подмлађен пред почетак УЕФА лиге нација...

...а, као најстарији на списку путника у Литванију појавио се Антонио Рукавина (34).

Ветеран и једини "оригинални" десни бек у Крстајићевом саставу одређеном за утакмице Лиге Ц са Литванијом у Вилнусу (петак, 20.45) и Румунијом у Београду (понедељак, 20.45), мирним и сталоженим гласом позвао је на смиривање тензија и мир.

Разговарајући са новинарима на Аеродрому "Никола Тесла", Београђанин који наступа за Астану из Казахстана сложио се да око националног тима не влада позитивна атмосфера и да је могло (тј. морало) да буде другачије, али је у исто време нагласио колико је важно да се прекине са оптужбама и клеветама у медијима.

Тим пре што, између осталих, у свему учествују селектор Младен Крстајић, његов помоћник Милан Обрадовић, репрезентативци Лука Миливојевић, Матија Настасић, итд.

"Сигурно да је атмосфера могла да буде боља, наравно...", рекао је Рукавина пред лет у Вилнус, град удаљен свега 350 километара од Калињинграда, где се и догодио "раскол" у свлачионици "орлова" о ком се говори, пише и спекулише и 75 дана касније.

"Никоме не иде у прилог да се о репрезентацији прича негативно и да је лоша атмосфера ван терена, али ми смо навикли на то, годинама је тако... Доста дуго сам ту, сваки пут је било овако, али позвао бих све на мир, да се не препуцавамо и свађамо преко медија, мислим да је свима у интересу да екипа покуша да се квалификује на Европско првенство кроз Лигу нација и, чини ми се, први пут вежемо два велика такмичења за редом", говорио је фудбалер, који је за "А" репрезентацију Србије дебитовао у јуну 2007. и до данас забележио 49 наступа.

Уколико буде наступио "ЛФФ стадиону", а то је извесно у ситуацији када нема праву алтернативу у Крстајићевом 4-2-3-1 поставци, Рукавина ће забележити и вредан јубилеј.

"Много ми значи, наравно", рекао је упитан за долазак пред 50. меч у црвеном дресу.

"Мислим да је сваком играчу који улази у репрезентацију циљ да после тога дође до неког 'округлог' броја, поготову ако се ради о 50, а касније и 100. утакмици... Што је у мом случају немогуће", рекао је са осмехом и додао:

"Свакако ми значи и имаћу посебан мотив на утакмици са Литванијом".

Лако је могло да се догоди и да Београђанин, бивши фудбалер Бежаније, Партизана, Борусије Дортмунд, Минхена 1860, Ваљадолида и Виљареала, остане на корак од јубилеја какав није обележио велики број наших фудбалера у периоду од 2006. године и распада СЦГ.

"Ја сам чак и дао изјаву после Светског првенства, не да се опраштам, већ да је то можда природни ток ствари, како треба да иде, да дођу млађи... Али, наравно, и у будућности ћу се одазивати ако ме буду звали, наравно. Не могу да кажем да сам се опростио, али јесам размишљао о томе да сам једноставно завршио. Било ми је тада жао због те 50. утакмице, али ево... добио сам прилику да је одиграм и срећан сам што сам оде, са свима", рекао је Рукавина, који је за разлику од својих "вршњака" Бранислава Ивановића (34), Владимира Стојковића (35) и Душка Тошића (33) био потребан селектору на старту новог циклуса квалификација.

"МЕНИ ЈЕ УВЕК ЛЕПО ИГРАТИ..."

Једним делом на то је утицао дефицит квалитета на његовој позицији, када су српски фудбалери у питању. Упитан је за мишљење о томе...

"Не знам... Вероватно да их имамо, али би требало пружати шансу играчима из наше лиге. Не кажем да треба одмах да играју за репрезентацију, већ да се направи дугогодишњи план и да се посвети пажња играчима из мањих клубова у Србији. Ту не мислим само на десне бекове", рекао је Рукавина, две године старији од капитена екипе Александра Коларова.

Високи штопер Никола Миленковић, 14 година млађи од Рукавине, рекао је пред одлазак на прво гостовање са сениорима да је за њега сваки наступ за репрезентацију лепа ствар.

"Идемо сигурно са амбицијама да победимо, припремили смо се добро и надамо се победи. Сигурно су мотивисани, тврда су екипа, даћемо све од себе. Има ту пар играча у нападу који могу да направе проблем, скаутирали смо добро, припремили меч. Ми смо фокусриани на ову утакмицу, идемо да гледамо само напред", рекао је најмлађи у тиму, Миленковић и додао:

"Мени је увек је лепо играти за репрезентацију".

Играма у Русији наговестио је да ће једна од две позиције у центру одбране бити "резервисана" за њега, али је скромно и пристојно одбио да о томе сам спекулише.

"Да ли ћу да почнем? Није на мени да одлучујем, већ на селектору. Његова је увек последња", рекао је фудбалер Фиорентине и уз осмех поручио да не зна да ли је тренер мадридског Атлетика Дијего Симеоне посебно гледао њега или само сина Ђованија.

Селектор Крстајић на аеродрому није давао изјаве новинарима, али ће они врло вероватно вечерас добити одговоре око Миливојевића и Настасића на конференцији за медије у Виљнусу. 

Утакмица између Литваније и Србије игра се сутра у Виљнусу од 20.45.

Још један нови почетак...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар