Rukavina: Prepucavanja nam ne idu u prilog!

Pozivam na mir! Fudbaler Srbije Antonio Rukavina pozvao je na smirivanje tenzija posle javnih nesuglasica selektora Mladena Krstajića i nekih od igrača.  Ljudi, mir! "Dosta dugo sam tu, svaki put je bilo ovako", rekao je pred put u Vilnus najstariji u našem timu, uskoro jubilarac Antonio Rukavina.

Fudbal 06.09.2018 | 16:15
Rukavina: Prepucavanja nam ne idu u prilog!
Luka Milovojević je još ranije izrazio nezadovoljstvo Krstajićem, na šta mu je selektor odgovorio na nedavno održanoj konferenciji za štampu.

Ipak, Milivojević i Nastasić su se juče oglasili o celom tom incidentu, Milivojević je Krstajića optužio da laže, dok je Nastasić izjavio da za Srbiju neće igrati dok se selektor ne promeni.

"Nikome ne ide u prilog da se oko reprezentacije priča negativno i da je lošija atmosfera oko terena. Ipak, mi smo navikli duži niz godina na takve stvari, ali bih pozvao na mir. Ne ide da se svađamo i prepucavamo preko medija, svima je u interesu da se preko Lige nacija kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo", rekao je Rukavina pre puta za Litvaniju. 

Posle burnih događaja u Rusiji i kadrovskih promena za koje se potom odlučio selektor reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić, sastav našeg državnog tima dodatno je podmlađen pred početak UEFA lige nacija...

...a, kao najstariji na spisku putnika u Litvaniju pojavio se Antonio Rukavina (34).

Veteran i jedini "originalni" desni bek u Krstajićevom sastavu određenom za utakmice Lige C sa Litvanijom u Vilnusu (petak, 20.45) i Rumunijom u Beogradu (ponedeljak, 20.45), mirnim i staloženim glasom pozvao je na smirivanje tenzija i mir.

Razgovarajući sa novinarima na Aerodromu "Nikola Tesla", Beograđanin koji nastupa za Astanu iz Kazahstana složio se da oko nacionalnog tima ne vlada pozitivna atmosfera i da je moglo (tj. moralo) da bude drugačije, ali je u isto vreme naglasio koliko je važno da se prekine sa optužbama i klevetama u medijima.

Tim pre što, između ostalih, u svemu učestvuju selektor Mladen Krstajić, njegov pomoćnik Milan Obradović, reprezentativci Luka Milivojević, Matija Nastasić, itd.

"Sigurno da je atmosfera mogla da bude bolja, naravno...", rekao je Rukavina pred let u Vilnus, grad udaljen svega 350 kilometara od Kalinjingrada, gde se i dogodio "raskol" u svlačionici "orlova" o kom se govori, piše i spekuliše i 75 dana kasnije.

"Nikome ne ide u prilog da se o reprezentaciji priča negativno i da je loša atmosfera van terena, ali mi smo navikli na to, godinama je tako... Dosta dugo sam tu, svaki put je bilo ovako, ali pozvao bih sve na mir, da se ne prepucavamo i svađamo preko medija, mislim da je svima u interesu da ekipa pokuša da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo kroz Ligu nacija i, čini mi se, prvi put vežemo dva velika takmičenja za redom", govorio je fudbaler, koji je za "A" reprezentaciju Srbije debitovao u junu 2007. i do danas zabeležio 49 nastupa.

Ukoliko bude nastupio "LFF stadionu", a to je izvesno u situaciji kada nema pravu alternativu u Krstajićevom 4-2-3-1 postavci, Rukavina će zabeležiti i vredan jubilej.

"Mnogo mi znači, naravno", rekao je upitan za dolazak pred 50. meč u crvenom dresu.

"Mislim da je svakom igraču koji ulazi u reprezentaciju cilj da posle toga dođe do nekog 'okruglog' broja, pogotovu ako se radi o 50, a kasnije i 100. utakmici... Što je u mom slučaju nemoguće", rekao je sa osmehom i dodao:

"Svakako mi znači i imaću poseban motiv na utakmici sa Litvanijom".

Lako je moglo da se dogodi i da Beograđanin, bivši fudbaler Bežanije, Partizana, Borusije Dortmund, Minhena 1860, Valjadolida i Viljareala, ostane na korak od jubileja kakav nije obeležio veliki broj naših fudbalera u periodu od 2006. godine i raspada SCG.

"Ja sam čak i dao izjavu posle Svetskog prvenstva, ne da se opraštam, već da je to možda prirodni tok stvari, kako treba da ide, da dođu mlađi... Ali, naravno, i u budućnosti ću se odazivati ako me budu zvali, naravno. Ne mogu da kažem da sam se oprostio, ali jesam razmišljao o tome da sam jednostavno završio. Bilo mi je tada žao zbog te 50. utakmice, ali evo... dobio sam priliku da je odigram i srećan sam što sam ode, sa svima", rekao je Rukavina, koji je za razliku od svojih "vršnjaka" Branislava Ivanovića (34), Vladimira Stojkovića (35) i Duška Tošića (33) bio potreban selektoru na startu novog ciklusa kvalifikacija.

"MENI JE UVEK LEPO IGRATI..."

Jednim delom na to je uticao deficit kvaliteta na njegovoj poziciji, kada su srpski fudbaleri u pitanju. Upitan je za mišljenje o tome...

"Ne znam... Verovatno da ih imamo, ali bi trebalo pružati šansu igračima iz naše lige. Ne kažem da treba odmah da igraju za reprezentaciju, već da se napravi dugogodišnji plan i da se posveti pažnja igračima iz manjih klubova u Srbiji. Tu ne mislim samo na desne bekove", rekao je Rukavina, dve godine stariji od kapitena ekipe Aleksandra Kolarova.

Visoki štoper Nikola Milenković, 14 godina mlađi od Rukavine, rekao je pred odlazak na prvo gostovanje sa seniorima da je za njega svaki nastup za reprezentaciju lepa stvar.

"Idemo sigurno sa ambicijama da pobedimo, pripremili smo se dobro i nadamo se pobedi. Sigurno su motivisani, tvrda su ekipa, daćemo sve od sebe. Ima tu par igrača u napadu koji mogu da naprave problem, skautirali smo dobro, pripremili meč. Mi smo fokusriani na ovu utakmicu, idemo da gledamo samo napred", rekao je najmlađi u timu, Milenković i dodao:

"Meni je uvek je lepo igrati za reprezentaciju".

Igrama u Rusiji nagovestio je da će jedna od dve pozicije u centru odbrane biti "rezervisana" za njega, ali je skromno i pristojno odbio da o tome sam spekuliše.

"Da li ću da počnem? Nije na meni da odlučujem, već na selektoru. Njegova je uvek poslednja", rekao je fudbaler Fiorentine i uz osmeh poručio da ne zna da li je trener madridskog Atletika Dijego Simeone posebno gledao njega ili samo sina Đovanija.

Selektor Krstajić na aerodromu nije davao izjave novinarima, ali će oni vrlo verovatno večeras dobiti odgovore oko Milivojevića i Nastasića na konferenciji za medije u Viljnusu. 

Utakmica između Litvanije i Srbije igra se sutra u Viljnusu od 20.45.

Još jedan novi početak...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar